Urbanisme

Som du a Cultura el centre cívic de Castell d’Aro

El grup denuncia aparells i màquines de climatització, vetats per Patrimoni al teulat de l’edifici municipal per l’impacte al BCIN que engloba el poble

L’executiu local diu que queden per sota

El grup municipal de Som Castell-Platja d’Aro i a’Agaró qüestiona l’avenç de les obres del futur centre cívic de Castell d’Aro, subjectes a la prescripció de la comissió de Cultura i Patrimoni de la Generalitat “que les cobertes quedin lliures d’instal·lacions i maquinària” per minimitzar l’impacte de l’edifici en l’entorn del perímetre de protecció del bé cultural d’interès nacional (BCIN) del nucli antic del poble. Amb l’edifici a mig fer, i amb previsió que s’inauguri l’estiu vinent, en els darrers mesos s’han començat a instal·lar aparells d’aire condicionat i extracció de fum al teulat, que el portaveu de la formació al consistori, Adrià Tauler, ja ha denunciat al consistori i davant de Patrimoni. La reunió amb la Generalitat, però, no es produirà fins al novembre, i, en funció del resultat, no descarta elevar la queixa a la justícia, amb un contenciós administratiu.

Per part del tripartit de govern local (PSC-ERC-Comuns), la regidora d’Urbanisme, Montse Rovira (ERC), defensa que els aparells “estan en un nivell inferior de la coberta” i que a Patrimoni n’estan al cas. Entre les possibles mesures correctores, Rovira preveu elevar els murs laterals, per tapar la visibilitat de les màquines. El portaveu de SOM, Adrià Tauler va dir que aquesta solució no serà possible en el nivell superior, “al límit de cota”. En el planejament de l’edificació, alguns dels membres fundadors de Som, com ara l’exregidor d’ERC David Puig, van qüestionar l’impacte de l’edifici de dissenyavantguardista i a pocs metres del nucli medieval. Rovira tampoc no obvia aquesta oposició, però defensa el suport que el projecte va rebre en el procés participatiu en el mandat anterior, amb el govern de CiU i el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona