Medi ambient

Al·legacions contra una urbanització projectada a Castelló d’Empúries

El projecte de l’Hort d’en Negre preveu, segons l’entitat conservacionista, l’edificació de fins a 320 habitatges

El consideren un pla insostenible

La Iaeden-Salvem l’Empordà ha presentat al·legacions a la urbanització l’Hort d’en Negre del municipi de Castelló d’Empúries perquè considera que és un projecte insostenible. L’entitat conservacionista reclama que no s’aprovi el pla parcial Hort d’en Negre / Tià de l’Estanyol “per incompliment de la normativa vigent”, i demana que es redacti el pla local d’habitatge del municipi de Castelló d’Empúries per definir “si cal o no créixer en habitatges i quines accions caldria desenvolupar per garantir habitatge a les persones que ho necessiten”. La Iaeden també reclama que es valori la necessitat de crear una oficina municipal d’habitatge que pugui “estimular l’ocupació dels habitatges buits o en venda”.

L’entitat considera que l’habitatge ha d’estar al servei de l’interès general i en contra de l’especulació i al municipi de Castelló “hi ha més de 2.000 habitatges buits o en venda”, afirma. Per aquesta raó bàsica, considera que el municipi els ha gestionar bé en lloc de continuar creixent “desmesuradament”. Per altra banda, asseguren que, en la diagnosi del pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya 2016-2021, l’estat de les masses d’aigua epicontinentals en el tram que afecta el sector és “dolent, tant pel que fa a la qualitat com a la quantitat”. Per això davant “la greu problemàtica de l’aigua, com a recurs bàsic per al desenvolupament sostenible d’un municipi i un territori, no es pot desenvolupar cap creixement urbanístic fins que els objectius de l’estat qualitatiu i quantitatiu del recurs estiguin resolts”.

L’entitat Iaeden-Salvem l’Empordà considera que és urgent fer un pla local d’habitatge per conèixer la situació real d’habitatges buits i en venda, abans de continuar “urbanitzant de manera agressiva”. Així mateix, hi afegeixen que alhora, i com a resultat de la llei de canvi climàtic, caldria conèixer l’estat dels habitatges i el seu estat ecològic.

LA XIFRA

2.000
habitatges.
La Iaeden afirma que a Castelló d’Empúries hi ha més de 2.000 habitatges en venda.

LA DATA

5.2019
Aprovació inicial.
Aquest mes es va fer l’aprovació inicial del pla parcial urbanístic PPU-2 Hort d’en Negre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia