Infraestructures i serveis

societat

Faran un aparcament per a trens del TAV a Sant Andreu Comtal

Adif ha anunciat la posada a licitació de dos contractes per un valor pròxim a 2,9 milions per construir un aparcament per a trens d’alta velocitat a la zona de Sant Andreu Comtal, a Barcelona, en el marc de l’àmbit d’actuació de la Sagrera. L’operació té com a objectiu flexibilitzar i optimitzar l’explotació ferroviària dotant la zona nord de Barcelona de més espai d’estacionament. A més, s’aprofitarà un espai que actualment no té cap ús ferroviari fins que es configurin de forma definitiva les vies d’alta velocitat i l’esquema de vies de la futura estació de la Sagrera. El nou aparcament estarà connectat a la via 2 del TAV Barcelona-Figueres i discorrerà majoritàriament per un túnel, segons que ha informat el ministeri.

La zona tindrà tres vies d’apartat, dues de les quals amb més de 400 metres de longitud que serviran per a dobles composicions. La tercera superarà els 300 metres i serà per a composicions simples. De forma paral·lela s’ha posat a licitació el contracte per a la redacció del projecte i l’execució de les obres d’instal·lacions de protecció civil i seguretat, amb un pressupost de 600.000 euros. Cadascun d’aquests contractes té un termini d’execució previst de quatre mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia