Medi ambient

Cinc mesos amb gossos a les platges de Tossa

El consistori autoritzarà l’accés dels cans a les zones de bany del novembre al març

Hi veu un segment turístic

L’Ajuntament de Tossa de Mar modificarà demà tres ordenances municipals per autoritzar l’accés de gossos i animals de companyia a les platges del municipi. Els tres socis de govern (JxCat, Endavant Tossa i ERC) han volgut concretar punts dels seus programes i fer-ho possible des de l’1 de novembre fins al 30 de març (o la setmana abans de Setmana Santa, depenent de l’any).

La mesura tindrà efecte sobretot en les tres platges de més bon accés: la platja Gran, la Mar Menuda i es Codolar. En principi, l’horari perquè els animals puguin estar a la sorra i a l’aigua serà de les deu del matí a les deu de la nit.

Amb la modificació, continuarà la prohibició de dur animals de companyia en l’època de més afluència de banyistes (de l’1 d’abril al 31 d’octubre. L’excepció seran els gossos d’assistència, degudament acreditats, acompanyats pels usuaris autoritzats. També es permetrà que hi hagi gossos guia i gossos destinats a treballs de salvament o auxili a persones necessitades, informa l’Ajuntament.

“Una solució”

El regidor de Medi Ambient, Ramon Gascons (Endavant), considera que la mesura atén els turistes que viatgen amb animals de companyia. “Se’ls dona una solució.” L’equip de govern preveu senyalitzar les noves condicions, que no haurien de perjudicar l’atorgament de la bandera blava, que rep Tossa des de fa anys.

Tossa seguirà així l’exemple de Lloret de Mar. Des del 2018, l’ordenança lloretenca permet que els animals, lligats, es moguin amb llibertat a la platja de Fenals del 16 d’octubre al 14 de març.

Una solució per als mesos d’estiu

Els mesos d’estiu continuarà vigent la prohibició que els gossos accedeixin a les platges –una desena en tot el municipi–. Però el regidor de Medi Ambient, Ramon Gascons, avança que intentaran que els animals tinguin la possibilitat de córrer per les zones de bany en hores menys concorregudes. Entre les franges que estudien, esmenta de les 6 a les 8 del matí i de les 8 a les 10 de la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia