Urbanisme

Expropien el terreny que faltava per al recinte de l’Espai Cràter d’Olot

El ple municipal aprova l’operació amb els vots de JxCat i el PSC

La ciutat paga 65.800 euros, una quantitat que s’havia pactat amb la propietària

L’Ajuntament d’Olot ha obtingut, a través d’una expropiació, el terreny que li faltava per completar el recinte del futur Espai Cràter. Es tracta d’una finca de 157 metres quadrats afectada com a espai lliure i serveis viaris –actualment usada com a hort– situada a la cantonada dels carrers Macarnau i Pintor Domenge, popularment coneguda com la placeta del Volcanet. El preu s’ha fixat en 65.800 euros, una xifra que ja s’havia pactat entre les dues parts. El solar serà el lloc on es construirà l’entrada –semisubterrània– al nou equipament.

L’operació es va aprovar en el ple municipal d’ahir al vespre, amb els vots favorables de l’equip de govern (JxCat) i el PSC, i el no d’ERC i la CUP. Com en totes les ocasions en què el projecte surt en el ple, ahir l’Espai Cràter va tornar a ser motiu de debat. El regidor de la CUP Lluís Riera va ser el més crític, fent notar que suposa una despesa molt gran (prop de 4 milions, dels quals un el posa la ciutat), s’està desaprofitant el Casal dels Volcans del parc Nou i que Olot té altres prioritats. L’alcalde, Pep Berga, va recalcar el fet que la major part del pressupost el posaran altres administracions. El portaveu socialista, Josep Guix –defensor del projecte–, va proposar a l’equip de govern que també demanessin ajuda econòmica a l’Estat espanyol.

LA XIFRA

157
metres quadrats
mesura la superfície de la finca que ha estat expropiada per l’Ajuntament

Participació ciutadana i eleccions

Arran del debat relatiu a l’Espai Cràter van aflorar les diferents interpretacions que els grups polítics representats al consistori olotí fan del concepte “participació ciutadana”. Qui va obrir la capsa dels trons va ser el cupaire Lluís Riera, en retreure a l’equip de govern el fet de no haver organitzat una consulta ciutadana sobre si es veia bé o no el projecte, tal com s’havia fet –va posar d’exemple– amb la remodelació del Firal, entre altres obres. El primer a replicar-lo va ser el socialista Josep Guix, per a qui ja és suficient el fet de votar uns programes electorals que inclouen els projectes que es pensen tirar endavant. L’alcalde, Pep Berga, es va alinear amb Guix i hi va afegir que precisament l’Espai Cràter va tenir molt de protagonisme en la campanya de les eleccions municipals últimes. “N’estem molt segurs”, va reblar el regidor d’Urbanisme, Jordi Güell. Els republicans, a través de Josep Quintana, van evitar encendre la discussió i es van limitar a convidar els grups a debatre algun dia la participació ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia