Medi ambient

Compte enrere per prescindir dels plàstics a l’Escala

Es posa en marxa un projecte per aconseguir fer un municipi sense plàstics d’un sol ús en un termini de quatre anys

Desembossa’t, l’Escala sense plàstics, és el nom del projecte que s’ha iniciat coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus. L’objectiu és convertir l’Escala en un municipi sense plàstics d’un sol ús en un termini de quatre anys. L’Ajuntament i el Camp d’Aprenentatge Empúries (Departament d’Ensenyament) hi han donat el tret de sortida amb xerrades taller a les escoles Empúries i L’Esculapi, ja que la iniciativa té la col·laboració dels centres educatius.

A l’escola Empúries es preveu elaborar una guia de reciclatge; a l’escola L’Esculapi, una guia de la compra sostenible; l’institut El Pedró elaborarà un manifest de compromís que es podrà signar amb una jornada de neteja que es vol fer a tot el litoral del municipi, i l’escola bressol Ballmatenes substituirà les bosses de plàstic per d’altres fetes de roba. En paral·lel tots els centres treballaran per eliminar ampolles i gots d’un sol ús. L’objectiu és que la dinàmica no quedi només en l’àmbit de l’escola, sinó que s’estengui la informació per conscienciar i implicar la resta de la ciutadania i sectors com ara el del comerç o la confraria de pescadors.

“Tots podem posar-hi el nostre granet de sorra”, diu el regidor de Medi Ambient, Josep Bofill. La regidora d’Educació, Maite Cortés, destaca per la seva banda “la importància d’implicar-hi el sector educatiu, ja que la conscienciació dels més joves té un gran valor amb vista al present i al futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia