Administracions

Crítiques per fer pisos en un solar de la Fosca, a Palamós

La promotora farà 43 apartaments repartits en dos edificis on hi havia l’hotel Bellafosca

Els crítics consideren que lesiona el paisatge

Una nova promoció de 43 apartaments, repartits en dos edificis, als terrenys on hi havia hagut els ja desapareguts hotel Bellafosca i el càmping La Fosca, ha generat les crítiques de veïns d’aquest sector de Palamós. Els veïns opinen que, tot i que pugui ser legal, la consideren no legítima, perquè “té un impacte excessiu i lesiona la imatge i la bellesa natural de la Fosca”.

El col·lectiu de veïns de l’anomenada Pineda Vilahur ja va presentar al·legacions. El projecte preveu fer 43 habitatges, d’entre dos i tres dormitoris i a partir de 60 metres quadrats de superfície, repartits en dos edificis. El preu dels apartaments supera com a mínim els 217.000 euros, segons anuncia la mateixa promotora al seu lloc web. Així mateix, es posen al mercat 12 parcel·les de 400 metres quadrats cadascuna, on es poden fer cases de fins a 240 metres quadrats.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, recorda que els promotors de la urbanització del sector de l’antic càmping La Fosca tenen drets adquirits que vénen del planejament urbanístic municipal, aprovat ja fa més de deu anys. Segons Puig, aquestes construccions estan sustentades pel POUM i, en conseqüència, un cop aprovat difícilment es pot revertir. Per això, i segons l’alcalde, és essencial poder fer les al·legacions en el moment en què el POUM, o fins i tot una ordenança, es tramita, perquè és en aquest moment on hi ha més possibilitats d’incidir.

L’antic càmping La Fosca i el seu hotel, el Bellafosca, es van tancar l’any 2005, i el 2017 es va procedir al seu enderroc, en espera del projecte urbanístic que presentessin els nous propietaris de la finca per al seu aprofitament.

Aquest va ser el primer càmping registrat que hi va haver a l’Estat espanyol i la seva activitat es va allargar durant més de 50 anys.

LA XIFRA

43
habitatges
a l’antic solar de l’hotel Bellafosca, més 12 parcel·les de 400 metres quadrats cadascuna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia