Administracions

ERC d’Olot insisteix a aparcar l’Espai Cràter

Reclamen a JxCat que faci efectiva la seva oferta de diàleg

Els republicans de l’Ajuntament d’Olot es van mostrar ahir “perplexos” per l’actitud de l’equip de govern (JxCat, amb majoria absoluta) en relació amb l’elaboració del pressupost del 2020, atès que d’una banda havien anunciat una política de diàleg per arribar a consensos i, d’una altra –assenyalen–, a l’hora de la veritat no els han convidat a treballar les xifres. La portaveu d’ERC, Anna Barnadas, en una roda de premsa compartida amb la resta de membres del grup municipal, va remarcar que, en qualsevol cas, posaven dues condicions sine qua non per poder donar suport al pressupost: que l’increment de l’IBI de les noves ordenances fiscals no superi la pujada de l’IPC i que es deixi sobre la taula el projecte de l’Espai Cràter, per redefinir-lo. Respecte del primer punt, la regidora va anunciar que presentarien al·legacions a les ordenances i, quant al segon, va reiterar l’opinió que la seva formació ha tingut des del principi: si bé estan d’acord amb la idea de fons, no veuen bé que s’hi inverteixi tant (costa 4 milions, dels quals l’Ajuntament n’hi posarà un), consideren que els recursos en aquests moments s’han de dirigir a inversions als barris i a habitatge, i els sembla un equipament pensat més de cara als turistes que no a la gent d’Olot.

Com que van haver de rebaixar l’increment previst de l’IBI, arran de la pressió ciutadana, el pressupost s’està revisant a la baixa. Per ERC, és sorprenent que encara no estigui a punt. “La sensació és de descontrol”, va indicar Barnadas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia