Administracions

Acords de bones intencions en el ple de Figueres

S’aproven per unanimitat propostes per fer un nou accés a l’AP-7, per fomentar la participació ciutadana i per planificar l’arribada de la 5G

Les mocions sobre seguretat de Cs trenquen el consens del ple

“Avui estem generosos tots plegats”, va resumir l’alcaldessa, Agnès Lladó. Govern i oposició de Figueres van trencar en el ple d’ahir les sessions habituals de retrets i van aprovar unànimement una sèrie de “propostes de ciutat”. Dues d’aquestes propostes les presentava el grup de Junts: la primera acorda que l’Ajuntament impulsarà les reunions necessàries per facilitar la construcció d’un nou accés a l’autopista AP-7. Tots els grups es van fer seu l’interès de la ciutat per un accés Figueres Oest, que connectaria amb l’N-260 (en direcció a Olot), facilitaria l’accés a l’estació del TAV i potenciaria la revaloració del castell de Sant Ferran. La segona moció de Junts també va recollir consens unànime, en aquest cas perquè l’Ajuntament faci els passos per planificar l’arribada de la tecnologia 5G a la ciutat: s’acorda actualitzar un pla de ciutat dels punts més adequats per situar noves antenes i consensuar amb les operadores de telefonia on es col·locaran. La tercera moció que va recollir tots els vots favorables dels 21 regidors del ple la presentava el grup de Ciutadans i acorda actualitzar el reglament municipal perquè els veïns i entitats de Figueres puguin fer propostes i preguntes en els plens de la ciutat.

Ciutadans, però, va tenir menys èxit amb les altres mocions que ahir es van debatre. La majoria se centraven en qüestions de seguretat i incivisme a la ciutat: incorporació de pistoles Taser per a la Guàrdia Urbana, creació d’una app d’alerta ràpida d’emergències per als comerços, pla de “protecció de la convivència” per afrontar les ocupacions de pisos, i un pla d’actuació per al sector oest de la ciutat (Culubret, Sant Joan, Parc Bosc i barris propers). Tot i el suport de Junts en algunes d’aquestes mocions, els onze vots del govern en contra van impedir que s’aprovessin, sobretot perquè el govern va considerar que la majoria d’aquestes mesures (pistoles Taser, pla de barris i reforç policial) ja estaven programades.

Tampoc va tenir èxit la moció de Cs que reclamava la construcció d’una residència per a gent gran. Tot i reconèixer el dèficit de places, el govern va argumentar que s’exploren altres vies, com l’atenció domiciliària, i que el municipi veí de Vilafant projecta una residència d’un centenar de places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia