Infraestructures i serveis

El pàrquing de l’estació de Figueres es pot reobrir

L’Ajuntament de la ciutat ha reclamat una solució ràpida i el regidor Amiel assegura que des d’Adif li han assegurat que d’aquí a pocs mesos es reobrirà

L’Ajuntament de Figueres té el compromís d’Adif que el pàrquing de l’estació es posarà en servei en el primer trimestre de l’any 2020. El regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, va revelar que el responsable de zona d’Adif li va assegurar després de l’estiu que aquest pàrquing s’obriria amb la gestió en mans de l’operador en els tres primers mesos de l’any. “Confiem que sigui així –assegurava aquesta mateixa setmana–. Adif és qui té potestat per fer-ho perquè l’espai és seu i és qui està disposat a gestionar-lo”. Malgrat que hi havia hagut dubtes temps enrere sobre la viabilitat del pàrquing com a espai de pagament, Adif –assegura Amiel– “ens va comunicar fins i tot que tenia la senyalització i les màquines expenedores comprades”.

El pàrquing de l’estació havia estat explotat per Mifas fins al 2015 quan l’associació va abandonar la seva explotació perquè no li sortia a compte. En l’anterior mandat, tant Marta Felip com posteriorment Jordi Masquef van intentar que Adif s’avingués a obrir (o a deixar obrir) l’espai per ampliar la bossa d’aparcament de la zona.

L’última proposta era de Masquef quan ara fa un any va anunciar que estava treballant una compensació perquè Adif permetés que l’espai fos zona blanca d’aparcament per als veïns.

Es parlava en aquell moment de cercar un format que compensés l’IBI a l’operador a canvi de la cessió. L’aparcament de l’estació, que pot encabir uns 150 vehicles, està tancat des del juny del 2015. L’any 2017 Adif hi va invertir diners per millorar-ne l’estat.

Després d’aquestes obres, que van acabar el març de l’any 2017, Adif va informar que es buscaria un nou concessionari que n’explotés la gestió. El cert és, però, que en tot aquest temps això no ha passat i que l’espai continua tancat. Aquest aparcament va deixar de tenir atractiu per als figuerencs que l’utilitzaven per estacionar-hi el vehicle tot el dia i desplaçar-se a Barcelona, amb la inauguració de TAV, que cobreix la distància amb Barcelona amb molta rapidesa, però des de l’estació de Figueres-Vilafant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia