Medi ambient

L’Estat xifra en 71 milions els danys del ‘Glòria’

La quantitat afecta diversos territoris però el global encara no s’ha tancat

Fins a 71 milions d’euros en danys i més de 10.000 sinistres causats pel pas del Glòria en territori espanyol. Aquestes són les dades que la portaveu del govern central, María Jesús Montero, va fer públiques ahir després de rebre una primera avaluació del Consorci de Compensació d’Assegurances. No obstant això, la xifra serà més alta quan es tingui fet el recompte total i l’objectiu de l’executiu espanyol és que la resta de la valoració de danys es realitzi en “el termini més breu possible”. Aquesta quantificació inclou els estralls que el pas de la tempesta ha causat a Catalunya i, segons la ministra, el pagament per part del Consorci d’Assegurances començarà el dia 7 de febrer. Les previsions són que en el termini de quatre mesos s’hagi abonat el 85% de les incidències de les quals ha tingut informació el mateix Consorci.

Montero va precisar que aquest és l’objectiu per a les mesures que s’adoptin per danys personals i materials, però també per a ajudes fiscals i laborals. Va recordar que la borrasca Glòria ha provocat 14 víctimes mortals i 82 ferits, balanç al qual cal sumar dues persones més desaparegudes.

La ministra va asseverar que el govern central està analitzant “de manera detallada, exhaustiva”, els danys de la borrasca i es va comprometre a posar en marxa “amb la major celeritat possible” les mesures necessàries per restablir la normalitat als llocs afectats.

Va afegir-hi que, a petició de la direcció general de la Protecció Civil de la Generalitat, s’ha activat el sistema Copernicus per a l’obtenció de mapes de valoració en diferents zones danyades, especialment pel que fa a la vigilància dels entorns dels rius Ter i Tordera.

Torra presideix aquesta tarda la Taula de l’Ebre

El president de la Generalitat, Quim Torra, tornarà aquesta tarda a les Terres de l’Ebre per encapçalar l’acte de presentació de la Taula de Consens i de l’informe La problemàtica del delta de l’Ebre davant la regressió i la inundació. Propostes d’actuacions consensuades des del territori. Durant l’acte està previst que llegeixi una declaració sobre la protecció del delta de l’Ebre contra la regressió i la inundació i se signarà una petició institucional dels ajuntaments i les comunitats de regants a les administracions competents. Torra ja va visitar dimecres les Terres de l’Ebre i va reunir-se amb els alcaldes per conèixer de primera mà els efectes del temporal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia