Infraestructures i serveis

Clausuraran un pas a nivell de l’R3 a Montcada

Les pròximes setmanes es desmuntarà i es tancarà la via

El pas a nivell de la línia R3 ubicat a l’entorn de l’estació de Montcada-Ripollet té els dies comptats. Adif ha iniciat la tramitació administrativa prèvia per clausurar-lo. El gestor ferroviari ha posat en marxa aquest procediment després que l’Ajuntament de Montcada i Reixac hagi donat el vistiplau a la mesura. Es tracta d’un pas que actualment és només per a vianants després que el 2018 deixés d’utilitzar-se per a la circulació de vehicles perquè va entrar en servei un pas subterrani per a vehicles i vianants 125 metres més al nord en direcció a Granollers.

En les pròximes setmanes es desmuntarà la instal·lació i es retiraran tots els elements de senyalització, tan lluminosos com acústics. A banda, s’intervindrà en aquest tram de la via per tancar-la físicament, impedint el trànsit de persones per aquest punt de la via.

L’eliminació del pas permetrà reduir l’impacte acústic als habitatges de l’entorn, ja que cada cop que passa un tren per aquest tram ha de fer un senyal acústic. Tot i això, fonts d’Adif indiquen que, d’acord amb el que marca la normativa, les molèsties s’han anat pal·liant en els últims anys amb la rebaixa del volum dels avisos sonors per reduir les molèsties al veïnat de l’entorn del pas a nivell.

Els veïns de Montcada havien protagonitzat protestes per reclamar la clausura de tots els passos a nivell per reduir el nombre de víctimes mortals per atropellament de tren al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia