Administracions

Declararan Figueres “ciutat feminista” en el ple del març

El govern local vol accelerar la implantació de polítiques de gènere i Lladó afirma que la ciutat necessita donar una mirada feminista a tot

Figueres disposa d’un pla d’Igualtat des del 2017

Figueres serà declarada ciutat feminista en el ple ordinari del dia 2 de març. Aquesta declaració, anunciada per l’alcaldessa, Agnès Lladó, en un article publicat per aquest diari el gener passat, convertirà la capital de l’Alt Empordà en la primera de les de més habitants de la demarcació que se’n declara. La decisió del govern quadripartit vol fer un pas més cap a la implementació de polítiques de gènere en tots els àmbits de funcionament de la principal administració de la ciutat.

Lladó, de qui penja la responsabilitat de Drets Civils i Feminisme, considera que, en un moment en què es reclama que les institucions siguin reivindicatives, “és necessari i imprescindible donar una mirada feminista a tot”. “Figueres ha de donar valor a tot el que fa la dona perquè es tracta de posar-ho al mateix nivell que allò que fa l’home”, definia.

L’alcaldessa considera que “la ciutat ha de ser per a tothom”. “Volem donar una mirada feminista, una mirada de dona a tot, tenint present, per exemple, que, en un àmbit urbanístic, es tinguin present les necessitats de les dones.” En aquest sentit, concreta que “donar una mirada de dona” és tenir en compte que és important deixar Figueres sense racons foscos i tenir-ho present quan es dissenya el nou enllumenat”.

Avui s’aprovarà el pressupost de la ciutat en el ple extraordinari que es farà a la una del migdia. “L’hem fet en perspectiva de gènere”, subratlla Lladó. Per l’alcaldessa, convertir Figueres en ciutat feminista té per objectiu el reconeixement igualitari. “Cal que es reconegui –assegura– el que fan les dones, de la mateixa manera que es reconeix el que fan els homes.” I va posar un exemple: “La Jana Riera ha estat proclamada número 1 del rànquing espanyol de tennis taula. Si això ho hagués fet un home… Les dones han de rebre un tracte igualitari de suport i visibilització.” El govern encapçalat per Agnès Lladó també ha fet pedagogia per facilitar la implementació de la perspectiva de gènere. “Volem implicar-hi les àrees tècniques de l’Ajuntament. Però també volem la implicació dels polítics i no només dels polítics que són al govern”, advertia.

Figueres disposa d’un pla d’igualtat municipal aprovat el juliol del 2017 i que es marca objectius fins al 2021. Es va elaborar íntegrament de manera participativa comptant amb la ciutadania, les entitats i les diverses àrees municipals. Paral·lelament, es va anunciar en aquell moment, també s’estava elaborant un pla d’igualtat intern per a treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Figueres, amb l’objectiu que el personal adquirís uns coneixements mínims sobre perspectiva de gènere, i poder exemplificar des de l’administració pública la promoció de la igualtat en l’àmbit laboral.

LA DATA

Juliol 2017
Pla d’Igualtat.
El ple del juliol del 2017 el va aprovar amb una implantació que s’allarga fins al 2021.

LA FRASE

És necessari i imprescindible donar una mirada feminista a tot
Agnès Lladó
aLCALDESSA DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia