Medi ambient

Pla de franges contra els incendis a Begur

L’àrea de Medi Ambient de Begur començarà a executar enguany un dels projectes estratègics del mandat per preservar i potenciar l’entorn natural del municipi, amb la delimitació de franges perimetrals de seguretat contra incendis en zones habitades.

El pressupost municipal de 2020, aprovat pel ple, inclou una partida de 300.000 euros per a l’habilitació de franges desbrossades al voltant de les urbanitzacions, la inversió més destacada per a l’actual curs.

El projecte inclou diverses actuacions sobre la vegetació que cal executar a les franges perimetrals de protecció de Begur, parcel·les i zones verdes interiors, per millorar la seguretat dels veïns, el patrimoni i les infraestructures, disminuir el risc de propagació d’un incendi cap a l’interior del nucli urbà o de les urbanitzacions, facilitar l’accés dels equips d’extinció a tot el perímetre de la zona edificada i facilitar l’accés de la maquinària per a l’execució de la franja i el seu posterior manteniment.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, avança que és un projecte “vital per garantir en un municipi amb una orografia tan particular la seguretat”. Per aclarir dubtes, han convocat els propietaris a dues reunions: el 13 de març, a Esclanyà, i el 3 d’abril, al Casino, en tots dos casos, a partir de les 19.30 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia