Administracions

Volen treure semàfors a la via de tren, a Figueres

L’alcaldessa Lladó s’ho planteja davant la ineficàcia dels instal·lats el 2011

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va manifestar-se ahir contrariada amb la falta d’utilitat dels semàfors per al trànsit de l’avinguda Vilallonga, situats uns metres abans de la barrera que impedeix el pas quan surten o arriben combois a l’estació del tren convencional de Figueres. Lladó va manifestar la inquietud davant la interpel·lació que li va fer un lector durant el xat del Setmanari l’Empordà ahir al migdia. Lladó responia: “Jo també em pregunto quina utilitat tenen. Mirarem de fer-los retirar”, va afirmar.

Els semàfors es van instal·lar en els dos sentits de la circulació durant la reforma de l’avinguda de Vilallonga feta entre l’any 2010 i 2011. La coordinació entre els semàfors i la barrera de pas va resultar un problema des del mateix moment de la seva instal·lació. Durant uns anys es van deixar intermitents tots esperant la coordinació que havia d’arribar d’una entesa entre l’Ajuntament i Adif.

Després que l’alcaldessa Felip estigués a punt de fer-los desmuntar va arribar l’acord i el 2015 semblava que ja s’havia trobat la manera de coordinar-los. Però tampoc va funcionar i ara continuen parpellejant.

L’alcaldessa Lladó tindrà una trobada amb Adif aquesta setmana, quan es plantejarà, entre altres temes, aquesta qüestió. Des de l’Ajuntament de Figueres es vol reclamar més seguretat en els trams anterior i posterior a l’estació. Es vol la intervenció d’Adif en les tanques malmeses que poden crear situacions de perill.

Es vol aprofitar el viatge també per aconseguir un tren més en la línia d’alta velocitat, sobretot en la franja del matí, un horari que tenia molta demanda i que, amb els canvis fets en els últims mesos, s’havia eliminat, un fet que va causar protestes.

LA DATA

Juliol 2011
Instal·lació.
Els semàfors es van instal·lar durant la reforma de l’avinguda Vilallonga feta a cavall del 2010 i el 2011.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia