Infraestructures i serveis

S’inicia el reforç amb nous blocs del port guixolenc

Una gran grua coparà l’horitzó de Sant Feliu fins al setembre per assegurar el dic

Les obres d’emergència que Ports de la Generalitat ha encarregat per reforçar el dic de recer i el morrot del port, a Sant Feliu de Guíxols, han entrat aquesta setmana en la segona fase, de col·locació dels primers blocs de formigó de 18 tones al voltant de la balisa d’entrada a la dàrsena. Una gran grua instal·lada, de moment, a la punta del dic s’encarrega de l’operació, a un ritme que per ara, en el cas dels 140 blocs de 18 tones previstos, avança a un ritme d’entre 25 i 30 unitats diàries.

Cada peça s’encofra i s’ha de deixar assecar a l’esplanada del davant del Tinglado. I, a banda d’aquesta tipologia de peces, ja n’estan preparant del doble de calibre i pes: 284 blocs més de 40 tones que es disposaran al llarg del dic de recer. Serviran per consolidar l’escullera afeblida amb el pas dels anys i, especialment, pel darrer temporal Glòria.

Hi garantiran el pas

Les obres s’allargaran fins al setembre, ja que el termini era just i s’ha dilatat a causa de les restriccions per la Covid-19, però es garantirà el pas a peu per la zona de passeig que no estigui afectada i l’accés d’usuaris del Club Nàutic en vehicle i fins a les embarcacions, de manera controlada. Els caps de setmana no s’hi treballarà i les mesures es podran relaxar. Des de Ports de la Generalitat, recorden a usuaris nàutics i a la ciutadania que treballen per tenir un port més segur i estable de cara a l’hivern, per això demanen “paciència i comprensió” i es disculpen per les molèsties.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia