Administracions

CARLES ESPÍGOL

ALCALDE DE CANET D’ADRI

“Hi ha massa gent a les gorgues”

Han contractat agents cívics perquè informin els visitants que no es poden banyar a les gorgues, però sosté que molts no en fan cas

Comenta que els restaurants s’han activat i ja treballen bé

Han reactivat obres
L’Ajuntament de Canet d’Adri ha decidit reactivar totes les obres que tenien adjudicades “perquè hi hagi feina i treballi tothom de fora i de dins”. Han activat obres d’asfaltatge de camins i carrers perquè aquest “ha sigut un semestre molt dur”. Primer perquè el ‘Glòria’ va malmetre molts camins i va fer caure molts arbres, i després perquè la ventada del febrer es va emportar la meitat del teulat del pavelló de Canet d’Adri. “Ara les obres del pavelló ja s’han acabat”, explica Espígol.

Carles Espígol felicita els veïns i veïnes de Canet d’Adri perquè van seguir molt bé el confinament i ara “compleixen molt bé amb la normativa”, tot i que s’ha de reconèixer que “estem en un poble molt disseminat i la majoria de ciutadans viuen en masies de pagès o cases aïllades amb jardí i no tenien gaire necessitat de sortir al carrer”, assenyala. Explica que des de l’Ajuntament han reactivat totes les obres que tenien adjudicades amb l’objectiu de donar feina i que “treballi tothom de fora o de dins”. Espígol, però, està queixós i preocupat amb els visitants que van a les gorgues “perquè hi ha massa aglomeració de gent” i molts aprofiten per banyar-s’hi quan no es pot fer i hi ha cartells i agents cívics que ho expliquen.

Tot i que ja estem en una fase molt diferent, reculem una mica i expliqui’m com es va passar el confinament a Canet d’Adri.
Canet d’Adri és un poble amb molta extensió i la gent viu molt disseminada. La nostra ràtio és de 17 habitants per quilòmetre quadrat. La majoria de veïnes i veïns viuen en cases aïllades amb jardí o masies de pagès que tenen la seva era i porxos i la gent, encara que estava confinada, podia sortir i potser no era tan complicat com a la ciutat. Vull aprofitar per donar les gràcies a tota la gent de Canet, que ho han fet molt bé perquè no es veia ningú pel carrer, i ara actualment també ho estan fent bé i compleixen amb la normativa.
I van tancar l’ajuntament?
No. El teníem obert amb una persona perquè al poble hi ha gent gran a qui els és més fàcil trucar al telèfon directe de l’Ajuntament. A més, cada regidoria es va activar amb el que li pertocava. Per exemple, la regidora d’Educació va procurar que tota la mainada pogués seguir les classes telemàtiques, i el regidor de Gent Gran i Salut es preocupava sobretot de portar un control a la gent gran i més vulnerable. El típic que es fa per ajudar la gent.
A Canet no hi ha gaire comerç però sí restaurants. Com estan ara?
Sí, de botigues en tenim molt poques. Els restaurants van tancar i ara van reprenent l’activitat i treballen força. Han ampliat terrasses sense cap mena de problema i han pogut treure els seus treballadors de l’ERTO.
Des de l’Ajuntament s’ha hagut de comprar material de protecció per als veïns?
Hem comprat mascaretes i guants que vam distribuir entre els habitants empadronats un parell de dies abans del desconfinament perquè la gent pogués sortir al carrer amb garanties.
Canet d’Adri és un dels pobles que tenen gorgues. Vostès també han limitat les visites?
El poble té moltes gorgues i per intentar evitar aglomeracions hem contractat agents cívics perquè voltin i informin, però no arriben a tot arreu i no ens en sortim. A nosaltres ens encanta que vingui gent a visitar Canet d’Adri, a voltar per l’entorn, a caminar, córrer, anar amb bicicleta o a menjar als restaurants, però sempre amb civisme. Ara hi ha massa gent a les gorgues. I l’aglomeració ens preocupa per la Covid. A cada gorga hi ha cartells indicadors que segons l’ordenança municipal és prohibit banyar-se però la gent no en fa cas. És per això que agraeixo als Mossos d’Esquadra que ens ajudin a fer que hi hagi un comportament més cívic i que es compleixi amb la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona