Infraestructures i serveis

Reobren el pont de la riera d’Osor malmès pel ‘Glòria’

Les obres ja s’han acabat i han tingut un cost de 550.000 euros, que ha assumit la Diputació de Girona

La infraestructura forma part de la via verda que uneix les localitats de Girona i Olot

El nou pont de la riera d’Osor, que havia quedat molt malmès pel temporal Glòria a finals del gener passat, es va inaugurar ahir. La nova infraestructura que forma part de la via verda que uneix Girona i Olot, ha tingut un cost de 550.000 euros i ha estat assumida per la Diputació de Girona.

El gran cabal d’aigua que va baixar entre el 21 i el 23 de gener passat per la riera d’Osor va arrossegar nombroses restes vegetals i va encallar diversos arbres entre les columnes del pont. Aquest fet va provocar que part de l’estructura del pont cedís i va rebentar canonades d’aigua potable de l’entorn, que provenen del Pasteral. Mitjançant la inspecció posterior es va comprovar que s’havien col·lapsat tres dels cinc pilars de l’estructura i que això havia provocat el trencament de la llosa del tauler i de les dues canonades. Les tasques de substitució del pont es van engegar a finals del mes de febrer. Tot i la situació d’emergència generada per la pandèmia de la Covid-19, s’han pogut mantenir els terminis de realització de l’obra, ja que la construcció de la passera es va poder fer a porta tancada. D’aquesta manera, el 15 de juny passat ja van començar les tasques d’enderroc de l’estructura i la col·locació posterior de la nova passarel·la. Divendres passat el pas va quedar obert als usuaris d’aquest tram de via verda, amb la qual cosa s’han mantingut les dates estimades de finalització de les obres.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà; l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, i l’alcalde de la Cellera de Ter, Xavier Boïgues, van visitar ahir el nou pont. Noguer va destacar el paper de l’ens supramunicipal com a “ajuntament d’ajuntaments” i va dir que “en el context actual s’ha d’estar més que mai al costat dels municipis del territori. “Per aquest motiu hem prioritzat el suport als consistoris per pal·liar les destrosses que el temporal Glòria va ocasionar”, va dir. Hi va afegir també que aquest és un “espai molt utilitzat pels veïns i veïnes tant d’Anglès com de la Cellera de Ter,a més d’un punt clau per donar continuïtat a la via verda que va entre Girona i Olot”. Durant els mesos que han durat les obres s’ha hagut d’habilitar un traçat alternatiu a la via verda per la carretera C-63 de manera que els ciutadans de tots dos municipis poguessin continuar realitzant el recorregut per un pas protegit.

Eduard Llorà va assenyalar que el nou pont és “l’exemple més visible” de l’aposta ferma de la Diputació i el Consorci per restablir la mobilitat a la xarxa de vies verdes i poder iniciar la temporada turística amb les rutes “ben condicionades”.

Pel que fa a Àstrid Desset i Xavier Boïgues, van voler agrair a la Diputació de Girona i al Consorci de les Vies Verdes “l’esforç que han fet per a la ràpida recuperació del pont i altres trams del recorregut afectats”, ja que representen una part molt important de l’entrada de visitants al poble, a més de ser una important via de comunicació i esplai per a molts veïns, sobretot entre la Cellera i Anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia