Administracions

Detenen dos comandaments de la Guàrdia Civil per presumptes alteracions en els contractes d’uniformes del cos

En l’operació Grapa s’ha detingut cinc persones més, entre les quals un sotstinent

Els implicats haurien manipulat concursos per afavorir algunes empreses

La Unitat d’Afers Interns de la Guàrdia Civil ha detingut a un coronel i a un tinent coronel per presumptes tripijocs en els contractes dels uniformes del cos, segons han informat a Efe fonts pròximes a la investigació.

Es tracta del coronel Juan Antonio Maroto i del tinent coronel Alberto Martín Altube, responsables del Servei de Contractació de l’institut armat, han precisat les fonts, que han indicat que en l’operació Grapa han estat arrestades altres cinc persones, entre elles un sotstinent del cos.

Aquesta intervenció està relacionada amb la duta a terme el 2017, quan van ser detingudes catorze persones, la majoria funcionaris, per falsejar contractes públics tant a la Direcció General de la Policia com en la Direcció General de Trànsit (DGT).

D’aquests catorze detinguts, sis eren funcionaris de la Policia –no tots agents del cos–, un de la DGT i altres set empresaris que s’haurien beneficiat de contractes ordits per una trama que afavoria adjudicacions a canvi de diners o pagaments en espècie.

Després d’aquesta operació de 2017, la Fiscalia Anticorrupció va seguir amb les perquisicions. També la Unitat d’Afers Interns de la Guàrdia Civil va investigar aquests fets i va detectar diverses anomalies que han portat a l’arrest d’aquests comandaments del cos.

En el marc d’aquesta operació, desenvolupada aquest dimecres matí, s’ha efectuat vuit registres, la majoria d’ells a la Comunitat de Madrid, practicats per Afers Interns per ordre de la Fiscalia Anticorrupció i del Jutjat d’Instrucció número 50 de Madrid, segons les fonts consultades.

Les investigacions se centren en la presumpta alteració de concursos públics a la Direcció General de la Guàrdia Civil, on un grup de funcionaris presumptament hauria actuat en connivència amb empreses que resultaven beneficiàries d’adjudicacions de diversos contractes, entre ells d’uniformes del cos.

Els fets investigats podrien ser constitutius de presumptes delictes d’organització criminal, tràfic d’influències, malversació, frau a les administracions públiques, negociacions prohibides a funcionaris públics, prevaricació, suborn i blanqueig de capitals, segons les fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia