Medi ambient

L’Agència de Residus atorga ajuts per retirar més de mil tones d’amiant per valor d’1,2 milions d’euros

Rebran la subvenció 317 beneficiaris dels quals 219 són particulars i comunitats de propietaris

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha atorgat ajuts per valor d’1.265.866 euros corresponents a 317 peticions per a la retirada de materials d’aïllament i de la construcció amb amiant.

Els ajuts permetran la retirada de 1.012 tones d’amiant. Els beneficiaris són propietaris de béns immobles amb elements d’amiant procedents de la construcció i que impulsin el seu desamiantatge. De les 317 peticions 219 corresponen a particulars i comunitats de propietaris.

La finalitat és promoure i fomentar la retirada d’aquest tipus de residus amb les òptimes condicions, per a contribuir a la millora ambiental i la minimització del risc que aquest material comporta per a la salut pública.

Entre els beneficiaris hi ha 127 propietaris de la regió metropolitana de Barcelona, 56 de Girona, 45 de la Catalunya central, 33 de les Terres de l’Ebre, 25 del Camp de Tarragona, 24 de les Terres de Lleida i 7 de l’Alt Pirineu i Aran.

L’import de l’ajut inclou la manipulació i retirada de l’amiant per les empreses inscrites al Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant (RERA), el seu transport i la gestió i tractament dels residus d’amiant amb les empreses inscrites al Registre general de persones gestores de residus de Catalunya (RGPGRC).

La majoria de residus d’amiant sorgeixen dels enderrocs, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials amb amiant en edificis, instal·lacions i maquinària i s’han de recollir separats de la resta de residus que es puguin generar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia