Administracions

Controls amb lectors de matrícules, a Torroella

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha fet instal·lar dues càmeres lectores de matrícules als accessos del municipi pel pont del Ter i per Ullà. L’objectiu és millorar la seguretat ciutadana al municipi. Es tracta d’un sistema de videovigilància que permet controlar les entrades i sortides de vehicles. Les càmeres tenen un sistema de lectura de plaques i permeten la gestió d’alertes vinculades a la identificació dels vehicles. El programari que utilitzen de reconeixement automàtic de matrícules (ANPR) està basat en el mètode del reconeixement òptic de caràcters (OCR), la qual cosa permet l’anàlisi avançada de mobilitat en vehicles. Torroella s’afegeix a altres poblacions que també les han instal·lat, com ara Palamós.

El sistema de videovigilància està enfocat exclusivament al control de vehicles i, en cap cas, al de persones ni al control d’ambient, ni al de velocitat. Serveix, fonamentalment, per creuar dades amb altres cossos policials i generar alertes quan es detecta l’accés o la sortida d’algun vehicle implicat en algun delicte.També son una eina dissuasiva complementària del servei de proximitat que presta el cos de la Policial Local. Està constatat que en els municipis on se n’han instal·lat, s’ha registrat una disminució important del nombre de fets delictius, especialment robatoris. En aquest sentit, cal remarcar que aquest estiu s’han pogut resoldre dos casos gràcies a aquest nou sistema.Aquestes càmeres enregistren la totalitat d’imatges i es conserven durant un temps. D’aquesta forma, les gravacions poden ser consultables a futur, si es donés el cas d’alguna situació que requerís tenir elements de testimoniatge, prova o comprovació davant fets delictius.Les càmeres funcionen des d’aquest estiu i els agents del cos responsables del sistema estan rebent una formació específica. El sistema també permet comptabilitzar de manera real el flux de vehicles que entren i surten del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona