Infraestructures i serveis

Uns 144 milions durant 20 anys per posar Figueres al dia

És l’import d’inversions que el govern de la ciutat considera necessari per marcar un full de ruta de les millores pendents

D’aquesta quantitat total, uns 11 milions ja estan en execució o aprovats

Un total de 144 milions en inversions al llarg dels pròxims 20 anys. Aquest és el full de ruta que segons el govern de Figueres caldria per cobrir les obres i millores pendents a la ciutat. La diagnosi elaborada pels serveis tècnics municipals, i que van presentar ahir conjuntament l’alcaldessa, Agnès Lladó, i el vicealcalde, Pere Casellas, preveu –diuen els edils–, “totes les necessitats i millores en els àmbits d’equipaments, mobilitat, espai públic, enllumenat i clavegueram que han de revertir en una major qualitat de vida per a les figuerenques i els figuerencs”.

D’aquest import total que es planteja, gairebé 11 milions d’euros ja estan en execució o aprovats en pressupostos: es tracta d’inversions com ara la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí, el Centre Ferran Sunyer o la nova seu de la DO Empordà. Part del finançament per a aquestes inversions és extern i procedeix de subvencions o fons europeus.

Els dos edils van recalcar la importància d’aquest document per saber en quin punt està la ciutat i cap on ha d’anar. “La manca de manteniment ha fet que la casa caigui. Amb aquesta planificació posem els fonaments per fer de Figueres una ciutat adaptada als nous temps i per tenir la ciutat que tots desitgem”, diu l’alcaldessa. Casellas hi afegeix, per la seva banda, que “aquest document és un full de ruta, una guia que ha de servir per marcar les prioritats”.

LES FRASES

La planificació és la millor eina per fer una ciutat adaptada als nous temps i fer que la ciutat reneixi
Agnès Lladó
Alcaldessa de Figueres (ERC)
És un full de ruta de la ciutat, un projecte de ciutat, una guia que ha de servir per marcar les prioritats
Pere Casellas
vicealcalde de Figueres (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia