Medi ambient

Barcelona ultima l’adjudicació de la contracta de neteja més gran: 8 anys i 2.456 milions d’euros

El consistori confia que serveixi per reduir els residus, augmentar el reciclatge i impulsar l’economia verda i circular

L’Ajuntament de Barcelona ultima l’adjudicació de la contracta de neteja i recollida de residus per 8 anys i 307 milions d’euros anuals, 2.456 milions en total.

Aquesta serà la contracta de neteja més gran en la història de la ciutat tant per la durada com per la despesa. La mesa de contractació ha valorat aquest dimecres 16 ofertes tècniques admeses per continuar en la licitació. La mesa va fer pública la puntuació obtinguda per les diferents empreses en els quatre lots del concurs, corresponents a quatre àmbits territorials. El consistori confia que serveixi per reduir els residus, augmentar el reciclatge i impulsar l’economia verda i circular.

Aquest dimarts també es van obrir els sobres dels criteris automàtics, un conjunt de 18 criteris avaluables entre els quals hi ha l’oferta econòmica o concrecions com les emissions de la flota de vehicles.

Cada empresa només podrà ser adjudicatària d’un sol lot, un criteri que segons el consistori afavoreix la concurrència i incrementa la competència en benefici del servei públic.

A partir d’ara es verificarà que els criteris automàtics mantinguin coherència amb l’oferta tècnica presentada per cada licitador i es preveu que es lliuri l’informe definitiu amb la proposta d’adjudicació cap al mes de desembre.

La nova contracta permetrà un increment de 225 treballadors i treballadores fins a arribar als 4.400, a més de l’ocupació indirecta.

L’increment de la qualitat del servei als barris és un dels principals objectius de la nova contracta. També suposarà l’adaptació als estius cada vegada més llargs, calorosos i secs, que requereixen modificar les actuacions de neteja.

Actualment la recollida selectiva a la ciutat es troba estancada al voltant del 28%. L’objectiu és incrementar aquest percentatge fins al 60% l’any 2030. En aquest sentit es continuarà desplegant el sistema porta a porta.

Per primera vegada el sistema de control de la contracta es farà directament des de l’administració municipal. Hi haurà sistemes de penalització per trams progressius per defecte greu no comunicat i obertura de dades a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona