Administracions

El pressupost de Torroella creix un 14%

La previsió per al 2021 és invertir 4,6 milions d’euros i reduir l’endeutament

L’equip de govern de Torroella de Montgrí, d’UPM i ERC, preveu que el pressupost del 2021 sigui un 14% més elevat que aquest, amb un import total de 22,3 milions d’euros. La proposta preveu una partida d’inversions de 4,6 milions d’euros, una reducció de l’endeutament de pràcticament 500.000 euros i també una reducció de la recaptació en impostos directes.

El regidor d’Hisenda, Josep Martinoy, argumenta que, en conjunt, el pressupost recull la millora de la gestió financera dels darrers dos exercicis, cosa que ha permès incrementar la capacitat econòmica municipal i reforçar per al 2021 les partides destinades a l’àmbit social, protecció del territori, la dinamització econòmica i la cultura. L’altre gran eix de treball s’orienta cap a una millora dels serveis municipals, per garantir les necessitats bàsiques dels ciutadans en tots els àmbits i serveis, especialment en un any que també es preveu molt convuls pels efectes de la Covid-19. Pel que fa a les inversions, una bona part estan finançades, com ara les obres de reparació de la potabilitzadora (622.000 euros), que va quedar greument malmesa pel temporal Glòria, i l’execució d’una part dels projectes inclosos en el pla de sostenibilitat de l’Estat (600.000).

També s’hi ha inclòs la millora de la xarxa d’aigües plujanes del camí de Sobrestany i el clavegueram del carrer Joan Maragall (130.000), actuacions finançades pel PUOSC de la Generalitat. En el pròxim exercici també es rehabilitarà el carrer Fàtima (540.000 euros), on hi va haver un greu esfondrament el novembre del 2019. En l’apartat d’inversions, cal remarcar que hi ha actuacions previstes, però condicionades a l’import final que es cobri de la indemnització corresponent a la sentència de l’incendi del 2004, contra la qual actualment hi ha un recurs presentat.En l’apartat de béns i serveis, s’incrementa la partida destinada a la recollida i transport d’escombraries, de 67.300 euros, per millorar el servei. També s’incrementen el servei d’ajuda a domicili, neteja de dependències municipals i prevenció de platges.Les partides relacionades amb l’Espai Ter disminueixen 60.000 euros per l’impacte, bàsicament, de la reducció d’activitat per la pandèmia. S’incrementa amb 25.000 euros l’aportació a l’hospital de Pobres i Malalts i altres ajudes en l’àmbit social.El capítol de personal creix 53.000 euros per fer front a diversos aspectes, com ara l’increment de les retribucions obligat per l’Estat, la dotació de mitja plaça d’educadora social, mitja plaça de treballadora social, una tècnica d’administració electrònica i dos peons per a la brigada.Respecte als impostos i taxes vinculades a l’activitat econòmica i immobiliària, es tendeix a ser prudent, seguint el mateix criteri que en exercicis anteriors, i es dotaran d’uns imports molt similars, a excepció de l’ICIO, que es dota amb 30.000 euros més.L’IBI urbà disminueixi 70.000 euros, ja que es té en compte el padró de l’exercici del 2020 amb el tipus impositiu aprovat i vigent, que no es modifica (l’any passat el govern municipal va reduir el coeficient d’1,16 a 1,14 per fer front a l’augment del valor cadastral decidit pel Ministeri d’Hisenda i minimitzar-lo). El 2021 es continuaran actualitzant els valors cadastrals de les finques que encara tenen dades incorrectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona