Infraestructures i serveis

El govern avança per fer un tram de la variant de Sils

El projecte per renovar la GI-555, entre Vallcanera i la connexió amb l’A-2, inclou una rotonda

El batlle valora que es faciliti l’accés a més de 2.000 veïns

La Generalitat de Catalunya ha segregat una part del traçat projectat de la variant entre Riudarenes i Sils per millorar un tram de la carretera GI-555. Segons ha confirmat el Departament de Territori i Sostenibilitat, el govern “accelerarà” el projecte constructiu de millora entre l’accés als veïnats de Vallcanera i les Comes i la connexió amb l’A-2 (l’N-2 desdoblada).

El projecte de variant, que tindria un recorregut complet de 7 km, ja ha estat sotmès a exposició pública. El govern estudia les al·legacions i preveu obrir una audiència pública a totes les parts que s’hi oposen, incloent-hi l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) i col·lectius de Riudarenes.

Un tram d’1,5 km

La millora a la GI-555, molt reclamada a Sils, abraça un tram d’1,5 km i inclou, fins i tot, una rotonda que posaria fi a l’encreuament per accedir als veïnats esmentats (vegeu la imatge), a prop d’una discoteca.

Per l’equip de govern, de Junts, Fem+Sils i Tots Som Sils, és “prioritari” millorar l’accés a Vallcanera i les Comes, on viuen més de 2.000 persones (un 40% de la població del municipi), destaca l’alcalde, Eduard Colomé (Junts). El batlle dona per bo el projecte de la GI-555 perquè l’encreuament és “vital i perillós”.

Posteriorment, la Generalitat preveu millorar un altre tram de la GI-555, entre el nucli de Mallorquines i Vallcanera, on s’hauria fet la rotonda.

Fa dues setmanes, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, van donar els detalls sobre la GI-555 a l’alcalde i al regidor de Via Pública, Jordi Boada, en una reunió telemàtica.

LA XIFRA

1,5
quilòmetres
fa el tram de la GI-555, entre el veïnat de Vallcanera (Sils) i la connexió amb l’A-2.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia