Administracions

Palamós vol promoure l’ofici de pescador

El pla estratègic Palamós Peix impulsa una campanya per prestigiar l’ofici de pescador, despertar noves vocacions i facilitar el relleu generacional en aquest sector. Una campanya que vol lluitar contra la manca d’informació sobre les vies i oportunitats per dedicar-se a l’ofici de pescador. L’objectiu és visibilitzar que aquesta és una professió rendible i amb futur.

El projecte Ser pescador/a al segle XXI és una iniciativa de la Fundació Promediterrània, el Museu de la Pesca i la Càtedra d’Estudis Marítims. Per dur-la a terme, s’editaran materials pedagògics adreçats a alumnes de secundària, perquè coneguin a fons el sector pesquer i els seus professionals, a més de fer-se xerrades informatives i jornades de portes obertes a les confraries.

De fet, aquesta iniciativa es dirigeix tant a joves que es vulguin dedicar a la pesca com als mateixos professionals en actiu. També és una aposta per la incorporació de la dona al món de la pesca, com un element més per garantir el futur del sector. La confraria de pescadors de Palamós ja va fer públic, fa mesos, que el 45 per cent dels professionals actuals estaran en edat de jubilar-se abans de cinc anys. Partint d’aquest diagnòstic, el projecte constata que no hi ha prou informació sobre les vies i oportunitats per dedicar-se a l’ofici de pescador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona