Infraestructures i serveis

El govern espanyol confia normalitzar el servei d’alta velocitat dilluns al migdia

Aquest diumenge han circulat 46 dels 61 trens previstos però encara queden uns 170 km de vies afectades a Saragossa

El vol amb les vacunes de la Covid-19 amb destinació a Madrid es desviarà a Vitòria

El ministre espanyol de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest diumenge que es treballa per restaurar tota la xarxa ferroviària d’alta velocitat, llarga i mitja distància a partir del dilluns a les 12 del migdia.

En una roda de premsa conjunta amb el titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, Ábalos ha explicat els avenços en el restabliment de les connexions ferroviàries després de les fortes nevades pel temporal Filomena. Els treballs se centren ara en els 160 km de vies més afectats per les nevades, a la demarcació de Saragossa. El ministre ha destacat que dels 61 trens d’alta velocitat programats per aquest diumenge finalment n’hauran circulat 46.

Ábalos ha confirmat que aquest diumenge ja s’han registrat algunes sortides des de l’aeroport de Madrid-Barajas un cop s’ha pogut netejar dues de les pistes i es preveu que en les pròximes hores pugui rebre algunes arribades, tot i que no ha concretat quan s’activarà del tot. De moment, encara no està operatiu per rebre vols.

De moment tampoc hi ha hagut operacions als aeroports de Burgos, Osca i Salamanca. L’aeroport de Saragossa sí que està ja en servei.


El vol de les vacunes, a Vitòria
Una de les prioritats del govern espanyol és l’arribada de les vacunes contra la Covid-19, la qual han assegurat que estarà “garantida”. “La logística està preparada per evitar qualsevol retard”, ha afirmat Ábalos.

Aquest dilluns es preveu que arribin en avió 350.000 dosis més del preparat de Pfizer-BioNTech, segons la planificació acordada amb els laboratoris.

Les vacunes arribaran com en les remesses anteriors als aeroports designats, si bé en el cas de Madrid el vol no podrà aterrar a Madrid i s’ha optat per desviar-lo a l’aeroport de Foronda, a Vitòria.


Evitar desplaçaments
Des del govern espanyol avisen que cal seguir “limitant” els desplaçaments i no caure en una sensació de “falsa seguretat”. Tant Ábalos com Grande-Marlaska han insistit en demanar als ciutadans que evitin qualsevol viatge que no sigui imprescindible.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona