Urbanisme

Deficiències a 62 pisos del barri vell d’Olot

L’Ajuntament activa microcrèdits per crear habitatge de qualitat a la zona

Un total de 18 habitatges del barri vell d’Olot presenten deficiències greus, més de la meitat dels locals comercials estan en ús i una quarta part dels immobles es troben desocupats. Ho constata un estudi per a la rehabilitació, captació i mobilització d’habitatge i locals al nucli antic, que analitza des del punt de vista estructural, d’accessibilitat, energètic, estètic, social, urbanístic i econòmic un total de 340 edificis de la zona.

En deu immobles (18 habitatges) s’han trobat deficiències importants, onze presenten risc estructural i set, risc per a la salut. La majoria de deficiències detectades als edificis habitats estan vinculades amb filtracions a les cobertes, humitats derivades de l’enderroc o la situació de finques veïnes, manca de sistemes de calefacció o mal manteniment dels espais comunitaris així com deficiències estructurals dels immobles. Dels 340 edificis analitzats, 32 (44 habitatges) presenten alguna deficiència. A més, l’estudi identifica 245 locals comercials en ús, el que suposa el 54% del total en actiu i, en canvi, 535 habitatges buits d’un total de 1.948 immobles analitzats.

L’Ajuntament d’Olot ja ha començat a actuar als immobles que presenten més risc i ha presentat un pla ambiciós per millorar la qualitat de l’habitatge a la zona. En concret i entre altres línies i estratègies de suport, oferirà microcrèdits per a la rehabilitació, impulsarà el registre d’habitatges buits i reforçarà l’oficina local d’habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia