Medi ambient

societat

L’amoníac originat en granges d’animals amenaça Barcelona

Alerta mediambiental a Barcelona. L’Agència de Salut Pública de la ciutat està estudiant quina afectació té en la salut dels barcelonins la presència d’amoníac en l’aire que respiren i que té l’origen en les granges de bestiar, porcs i gallines, que hi ha a diverses comarques del país. Ahir, en oferir les dades de l’informe sobre la qualitat de l’aire de la ciutat durant el 2020, la directora de l’agència, Elisenda Realp, va explicar que s’està estudiant l’origen i les conseqüències d’aquest agent contaminant que reacciona amb gasos secundaris. “Ho estem estudiant a fons, però la solució a aquest problema implica una acció global de país”, va afirmar Realp.

L’emissió d’amoníac per la gestió de les dejeccions de porcs i altres animals de cria és un problema conegut que ara s’ha fet present a Barcelona a través dels mesuraments que es fan de la qualitat de l’aire. L’amoníac arriba a Barcelona empès pels corrents d’aire, de la mateixa manera que la contaminació de la ciutat arriba fins a la plana de Vic i provoca el problema de l’ozó.

Pel que fa al còmput global d’aquests controls, la reducció de l’activitat humana durant el 2020 va fer que els nivells de contaminació de la ciutat fossin mínims l’any passat i, per primer cop, es va estar per sota dels límits marcats per Europa i l’OMS en l’emissió de partícules que tenen l’origen en els vehicles. Segons l’Ajuntament, si s’aconseguissin aquests nivells de qualitat de l’aire, amb la reducció del trànsit rodat, s’evitaria la mort de 600 persones cada any a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona