Infraestructures i serveis

Més polèmica pels menjadors escolars a la Garrotxa

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha recordat, en un comunicat, que el servei de menjadors escolars és un servei propi delegat pel Departament d’Educació i que, per tant, ni l’usurpa, ni l’expropia com han denunciat les AFA de les escoles Malagrida i Pla de Dalt d’Olot. Durant els últims anys, segons l’ens comarcal, ha anat ordenant les modalitats de prestació del servei d’acord amb el marc legal. Ha previst la gestió directa i l’adjudicació per licitació pública –disset escoles–, la gestió indirecta amb convenis amb els ajuntaments i la també indirecta amb convenis amb les AFA, com el cas recent de les escoles Bisaroques d’Olot i Verntallat d’en Bas.

En el cas dels convenis amb les AFA, la llei estableix que el servei l’han de prestar sense la intermediació d’empreses del sector, com en el cas de les escoles denunciants. “Sorprèn sentir que les AFA demonitzen les grans empreses del sector quan, fins ara, algunes no contractaven cap petita cooperativa o empresa de proximitat amb filosofia ecològica com afirmen, tenint la llibertat per fer-ho, sinó que contractaven la mateixa empresa que gestiona els menjadors que porta el Consell Comarcal”, posa de manifest el comunicat.

I hi afegeix que el Consell és garantia del bon funcionament i la qualitat dels menjadors i assegura la total transparència dels resultats econòmics i els estudis de costos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona