Veïns de Montgat recullen firmes per la vila en contra de l'increment d'un 30% de l'impost de béns immobles

Un grup de veïns de la vila de Montgat van començar, fa un parell de setmanes, una campanya de rebuig a la decisió del govern municipal (el PSC, ERC i ICV-EUiA) d'augmentar l'impost de béns immobles (IBI). La mesura, que es va aprovar a finals de l'any passat i que suposa un increment mitjà d'un 30% del rebut que paga el ciutadà, no ha estat ben rebuda i, començant per un grup de pares i mares del Turó del Mar, la iniciativa s'ha estès per altres punts de la vila. Segons explica Maite Suárez, una de les impulsores de la campanya, l'objectiu de la mobilització veïnal és «denunciar un augment d'impostos desmesurat que s'agreuja en temps de crisi com l'actual» i exigir als membres del govern municipal una «justificació raonable» de la variació de l'impost. La plataforma veïnal, que reclama una disminució de l'IBI, ha deixat formularis per recollir firmes de suport en escales, escoles, associacions, entitats i comerços del poble. Els organitzadors tenen la intenció de fer entrega de les signatures durant el ple d'aquest mes, el dijous 30 d'abril.

Fins ahir, la iniciativa havia aconseguit el suport de prop de 300 veïns, una xifra que Suárez i la resta d'impulsors de la campanya esperen que augmenti molt durant aquests dies, quan Montgat celebra la festa major de Sant Jordi. De fet, els responsables de la protesta tenen previst ser demà a la plaça Mallorquines, en la celebració de la diada de Sant Jordi per demanar firmes de suport als vilatans que hi assisteixin. L'Ajuntament montgatí ha reiterat més d'una vegada que no abaixarà l'IBI perquè és una mesura necessària per continuar garantint l'actual nivell dels serveis municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.