L'Estat obre la porta a la regeneració de la platja de Premià per aquest estiu

CiU arrenca el compromís de Medi Ambient, que classifica l'actuació com a «obra no urgent»

Ofensiva negociadora a Madrid per incloure la platja de Premià de Mar en el pla de regeneració de platges. La ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, va comprometre's ahir als passadissos del Senat a executar el tram de Premià de Mar, tot i que va afirmar que entrarà entre els projectes considerats «menors o no urgents». Paradoxalment, però, fonts ministerials van afirmar que la regeneració de la platja de Premià també estarà llesta aquest proper estiu, igual que les actuacions considerades prioritàries. Espinosa va fer aquestes declaracions després de la pregunta de la senadora de CiU, Montserrat Candini, que va demanar quins eren els criteris per no haver inclòs el tram de Premià en el pla destinat a pal·liar els estralls del temporal del 26 de desembre i en el qual sí que es van incloure altres municipis maresmencs com el Masnou, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar o Caldes d'Estrac.

De fet, les actuacions que s'han de dur a terme en aquests municipis, que sí s'han considerat urgents i que es van anunciar fa uns quinze dies, ja han estat adjudicades, totes a empreses diferents, i les màquines començaran a treballar d'aquí a pocs dies, segons va afirmar ahir la ministra. D'altra banda, fonts ministerials van confirmar ahir que l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), s'havia reunit amb la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Alicia Paz, per precisar els danys causats pel temporal a la platja del municipi. En aquest sentit, es va assegurar que els desperfectes serien assumits pel ministeri «encara que no tinguin la consideració d'obres d'emergència».

Vilassar de Mar no resol el tram del litoral més malmès

Vilassar de Mar és un dels municipis que ha entrat en el pla d'urgència. El seu alcalde, Joaquim Ferrer (CiU), es lamentava ahir, però, perquè l'actuació de l'Estat es farà en el tram comprès entre l'estació de Renfe i el terme municipal de Premià de Mar, però la part més malmesa pel temporal és precisament l'altra, la situada entre l'estació i Cabrera, que és competència de la Generalitat. «Hem demanat hora amb el director general de Ports, Oriol Balaguer, per poder arreglar aquesta part de la nostra platja», va explicar ahir l'alcalde vilassarenc, que no es va veure amb cor de predir si s'arribarà a regenerar abans d'aquest estiu. Pel que fa a l'altre tram, el que executarà el Ministeri de Medi Ambient, Ferrer, que ahir era a Madrid, confiava que, si les obres començaven en breu, sí que podran estar llestes perquè no generin molèsties als primers banyistes de la temporada.

Una inversió de 12 milions

La recuperació del litoral del Baix Maresme i de les platges olímpiques de Barcelona costarà 12 milions d'euros, segons les estimacions fetes ahir per la ministra de Medi Ambient. D'aquesta quantitat, les obres d'emergència previstes als municipis de Cabrera de Mar, el Masnou, Montgat i Vilassar de Mar pugen a 8,7 milions. «Queda pendent una actuació per reparar diferents instal·lacions a la platja de Caldes d'Estrac per un import de 315.000 euros», recull el comunicat. A grans trets, les obres a resoldre són les d'arranjament dels passejos que van quedar malmesos pels temporals dels últims dies de desembre de l'any passat i l'aportació de sorra per a les platges –en alguns trams inexistents–. El pressupost més gran previst és el que correspon al tram entre el Masnou i Montgat, que puja a prop de 4 milions d'euros i, el menor, el de la reparació de les instal·lacions de la Creu Roja a Caldes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona