Infraestructures

Continuïtat a la presidència de l'aglomeració ampliada

Jean-Paul Alduy és reelegit president de “Perpinyà Mediterrània” i Jean Vila ofereix cooperació tot i recordant que Cabestany no és present per voluntat pròpia, sinó per obligació de la Prefectura

Els consellers de la Comunitat de municipis Perpinyà Mediterrània, reunits aquest divendres 14 de gener en sessió plenària, van revalidar sense sorpreses Jean-Paul Alduy a la presidència de l'agrupació. Amb 128 vots a favor sobre 139 vots expressats (7 vots per Jean Vila i 4 vots nuls), la votació era més que res un tràmit obligatori després de la recent ampliació de l'aglomeració, (especialment amb la fusió amb la comunitat de municipis de Ribesaltes).

L'únic candidat que es presentava doncs també a la presidència, Jean Vila, batlle de Cabestany, ha obtingut 7 vots, però deixant clar que aquesta candidatura no pretenia crear dubtes sobre el resultat de la votació, sinó que era l'única manera de manifestar la peculiar situació de Cabestany. “No som aquí per voluntat de la població (...) sinó només per la voluntat prefectoral. (...) Aquesta manera de concebre la intercomunalitat representa una negació de la democràcia”, va insistir Jean Vila. Tot i que el seu municipi entra de manera forçada a l'agrupació, el batlle de Cabestany va assegurar malgrat tot que oferia col·laboració i que volia ser una “força de propostes”, insistint sobre els aspectes positius que l'entrada de Cabestany significava pel conjunt.

En retorn d'aquestes bones intencions, Jean Vila va ser elegit per àmplia majoria a la sisena vice-presidència.

Promoció del català

L'entrada de nous municipis ha significat la creació de noves vice-presidències o la incorporació de nous elegits en algunes de les que ja existien. Entre altres aspectes s'ha creat una nova competència de l'aglomeració que s'encarregarà de Promoció del Català i que portaran Jaume Roure, Guy Ilary, i Anabelle Brunet. La vice-presidència encarregada de relacions transfrontereres continuarà encapçalada també per Jaume Roure, i s'hi incorporen Louis Carles , François Calvet, i Louis Caseilles.

Perpinyà Mediterrània uneix avui trenta-sis municipis de la plana del Rosselló, per una població total d'uns 251.000 habitants que comparteixen una sèrie de serveis, com els transports d'autobús, la gestió de deixalles i competències en matèria de planificació econòmica i industrial. Un dels primers reptes, tal i com ho va queda subratllat en diverses intervencions, serà d'arribar precisament a un consens per fer compatibles, o complementaris, els transports públics de Perpinyà Mediterrània i els del Consell General. .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona