Infraestructures

vilassar de dalt

Vilassar de Dalt planeja un gran cementiri que doni servei als municipis veïns

Premià de Dalt i, sobretot, Premià de Mar estarien interessats en participar en aquest projecte, que es troba encara en fase embrionària

L'actual cementiri de Vilassar de Dalt és propietat del bisbat i en poc temps quedarà petit. Aquesta situació ha empès el govern municipal a planejar un nou equipament funerari que, en aquest cas, podria també donar servei a municipis veïns com Premià de Dalt o Premià de Mar, amb veritables problemes de massificació.

“El projecte encara es troba a les beceroles”, explica l'alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas (GEVD). De fet, encara se saben poques coses. Una d'elles és que el nou cementiri s'ubicaria en una pastilla d'equipaments que es troba al polígon Vallmorena, a l'entorn del nou camp de futbol municipal. “En el cas que es faci la ronda del Maresme, estaria molt ben comunicat i en una zona que no ocasionaria molèsties a veïns”, destaca Artigas. Les funeràries Cabré Junqueras (Mataró) i Pompas Fúnebres de Badalona estudien actualment les possibilitats del projecte mentre que, a nivell polític, l'assumpte encara no s'ha començat a abordar. Vilassar de Dalt no ha parlat oficialment amb els governs de municipis veïns. “És una qüestió per tractar en el proper mandat”, assegura Artigas, que afegeix que el desenvolupament de l'equipament mancomunat suposaria uns ingressos extres per a Vilassar de Dalt.

Tot i això, ajuntaments com el de Premià de Dalt i el de Premià de Mar ja s'hi han interessat. Aquest darrer municipi ha de buscar solucions urgents, ja que el seu recinte funerari està quasi al cent per cent i no disposa de més espais per ampliar-lo o fer-ne un de nou. “En l'actual situació està clar que hem de dirigir-nos cap a un model que deixi de banda els límits dels termes municipals”, destaca l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU). Altres localitats de la zona, com ara Cabrils o Vilassar de Mar, també podrien acabar participant del projecte mancomunat, però, de moment, no tenen tantes necessitats com els altres dos ajuntaments.

LA FRASE

No podem invertir en l'actual cementiri, perquè no és nostre; hem pensat en fer-ne un de nou
Llorenç Artigas
alcalde de vilassar de dalt (gevd)

LA FRASE

En la nostra situació, no ens queda altre remei que optar per un equipament mancomunat
Miquel Buch
alcalde de premia de mar (ciu)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.