Urbanisme

urbanisme

Salvem l'Empordà vol que es tirin a terra naus industrials de Palau de Santa Eulàlia

Urbanisme va aprovar el POUM del municipi que en legalitza la ubicació

L'entitat recorda que es van construir il·legalment en sòl no urbanitzable

Salvem l'Empordà va reaccionar ahir a l'aprovació provisional que la comissió d'Urbanisme de Girona va fer dijous del POUM de Palau de Santa Eulàlia. L'entitat va insistir en la denúncia de la il·legalitat amb què es van construir les naus on ara es fabrica el model de cotxe Tramontana, i reclamen que s'enderroquin “per restaurar la legalitat urbanística”. De fet, en el nou POUM ja es reconeix l'activitat, que, tal com recorda Salvem l'Empordà, es va construir prenent com a base una llicència per fer oficines sense augmentar un local preexistent. Per això, l'entitat va denunciar el cas a la Generalitat, que en un informe va admetre el 2007 que la llicència s'havia d'anul·lar perquè la construcció final excedia el que l'Ajuntament permetia. El 2010, des d'Urbanisme es va indicar que s'havia d'enderrocar tot el que s'havia fet.

L'alcalde de Palau de Santa Eulàlia, Josep Sabatés, va explicar que tot el procés del POUM el va aprovar el poble, que funciona amb un consell obert atès que són molt pocs habitants. Això vol dir que les decisions es prenen gairebé de manera assembleària entre els ciutadans: “El poble va votar que les naus es mantinguessin, però complint ara totes les normes i pagant els impostos que toquen”. Sabatés va destacar que en el nou pla general s'especifica que les naus han de quedar protegides amb pantalles per reduir l'impacte paisatgístic i integrar-se més al poble.

LA FRASE

La gent del municipi va decidir que les naus es quedessin, però més integrades al poble i pagant el que toca
Josep Sabatés
alcalde de palau de santa eulàlia

LA DATA

06.2007
Va ser quan
Salvem l'Empordà va fer la primera denúncia per infracció urbanística per les naus sense permís.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.