Infraestructures

mobilitat

Baron: “La ronda Mataró pot existir sense la del Maresme”

Els alcaldes del Baix Maresme valoren positivament les paraules del conseller Recoder en el ple del Parlament

Consideren que és una porta oberta a dialogar un projecte molt polèmic

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), creu que la ronda de la capital podria existir perfectament sense la del Maresme. Tot i que, per Baron, alguns s'entesten a barrejar les dues infraestructures, cadascuna es va projectar per a objectius diferents. Després de sentir per boca del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que hi ha un petit marge de maniobra per modificar el projecte de Mataró, Baron va assegurar que durant la trobada que va mantenir amb ell, Recoder va dir-li que “serà molt difícil tirar enrere l'obra”. “Quan ara diu que hi ha un petit marge d'acció no sé què vol dir ni si es refereix a introduir-hi alguns ajustos tècnics”, va afegir. Si fos així, no hi posaria impediments.

Ara bé, si el que vol dir el conseller és que la ronda perilla, l'alcalde s'hi oposa de ple i es pregunta com solucionaran els accessos a la ciutat des d'aquest eix. El que no acceptarà de cap de les maneres és que el govern català decideixi incloure l'actuació en cap retallada pressupostària, “perquè els diners vénen de Madrid”. “Que ningú tingui la temptació d'afirmar que amb els 400 milions d'euros resoldrem el dèficit de la Generalitat perquè aquests diners són per millorar la mobilitat del Maresme”, va dir.

Per la seva banda, l'alcalde d'Argentona, Pep Masó (TxA) es va mostrar optimista amb les paraules de Recoder perquè ha deixat “una porta oberta per parlar-hi”. Masó va assegurar que està convençut que la nova infraestructura no es durà a terme i va anunciar que hi ha una reunió prevista pel proper 8 de març entre l'Ajuntament i el conseller. En el mateix sentit es va manifestar l'alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas (GEVD), que, com Masó, va acudir dimecres al ple del Parlament. “Hi ha possibilitats de parlar del tema i això és més del que hi havia abans”, va assegurar. El batlle vilassarenc, un dels més crítics amb el projecte de rondes, va lamentar, però, que Recoder no veiés alternatives de millora sobre l'actual C-32. Els alcaldes de Premià de Mar i Premià de Dalt, Miquel Buch i Joan Baliarda (CiU), coincideixen que l'actual executiu té més vocació de consensuar el projecte. “Per fi algú s'ha adonat que cal parlar directament amb el territori”, explica Buch. “Espero que l'actual govern es replantejarà el projecte i que optarà per una alternativa més raonable”, explica Baliarda.

El conseller deixa una porta oberta i el veig sensible per parlar del tema perquè el preocupa
Pep Masó
alcalde d'argentona
Aquest projecte no pot incloure's en cap retallada perquè els diners vénen de Madrid
Joan Antoni Baron
alcalde de mataró
Existeixen possibilitats de tractar el tema i això ja és més del que hi havia fins ara
Llorenç Artigas
alcalde de vilassar de dalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona