L'Estat continua sense respondre a les al·legacions d'ICV al projecte Castor

ICV de Castelló ha denunciat que vuit mesos després de presentar les seues al·legacions a l'anomenat projecte Castor, que inclou la construcció d'un magatzem submarí de gas davant la costa d'Alcanar i Vinaròs i d'una planta de tractament terrestre, l'Estat encara continua sense respondre'ls. Concretament, els ecosocialistes valencians van presentar les al·legacions, basades en l'impacte ambiental i paisatgístic d'aquest projecte i també en la vulneració dels principis de participació i informació pública, l'octubre del 2008. Ho van fer davant la Subdelegació del Govern a Castelló i els ministeris d'Indústria i Medi Ambient, Rural i Marí, i a hores d'ara, quan han passat vuit mesos, encara no han rebut cap resposta. Carles Mulet, el portaveu d'ICV a les comarques de Castelló, va lamentar ahir que les seues al·legacions no hagen estat encara contestades i que, mentrestant, l'empresa promotora del projecte Castor, Escal UGS, ja haja iniciat les prospeccions geotècniques a la franja de terreny, tant terrestre com marí, on s'ha d'instal·lar el gasoducte. «Es demostra una vegada més que no es respecten les formes ni l'opinió ciutadana», va afirmar Mulet.

Per la seua banda, fonts de l'empresa van explicar a El Punt que les prospeccions geotècniques fetes la setmana passada enfront de la costa d'Alcanar i Vinaròs són molt preliminars i que encara se n'han de fer d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.