Montgat celebra avui el ple suspès dijous per la xiulada contra l'IBI

L'Ajuntament de Montgat té previst celebrar avui (20h) el ple ordinari corresponent al mes de maig que dijous passat va ser suspès per l'equip de govern després que la xiulada protagonitzada per més d'un centenar de persones contràries a l'augment de l'impost de béns immobles (IBI) impossibilités el desenvolupament normal de la sessió. Minuts abans de l'inici del ple, un nombre considerable de veïns de la vila es van concentrar a les portes de l'edifici consistorial per protestar amb xiulets per la decisió del consistori d'augmentar aquesta taxa, que s'ha vist incrementada un 34%. La xiulada, però, va continuar a l'interior de la sala de plens cada vegada que l'alcalde de la vila, el socialista Jordi Ràmia (PSC), prenia la paraula. Davant els fets, el batlle montgatí va optar per aturar el ple durant quinze minuts a l'espera que el rebombori minvés, però passats més de 20 minuts, Ràmia va decidir suspendre la sessió. «Era impossible parlar i la suspensió era millor que ordenar desallotjar la sala», explicava ahir Ràmia abans de censurar el comportament «de la majoria» dels veïns crítics presents a la sala, que «van impossibilitar el desenvolupament d'un ple que contenia propostes per al futur de la vila». L'alcalde montgatí ha defensat de nou la decisió «responsable» d'augmentar l'impost i ha avançat que l'Ajuntament «prendrà mesures» per tal que el ple se celebri aquesta tarda amb normalitat, tot expressant la seva «confiança en la responsabilitat» dels ciutadans.

Per la seva banda, el portaveu de CiU a l'oposició, Pere Senserrich, va qualificar «d'històrica» la protesta ciutadana, tot i valorar com a «lamentable que s'hagi arribat a aquesta situació». «Sempre ens hem oposat a l'apujada de l'IBI i el govern ha comès un error en creure que els ciutadans de Montgat no s'hi oposarien com ho han fet», va explicar Senserrich abans d'afegir que la suspensió d'un ple «no fa cap favor a la política i la democràcia» i que la protesta, «lícita», és «espontània i aliena a CiU».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona