Medi ambient

Pla d'Urgell

Consulta popular el 20-N per una planta de biomassa

Veïns del Palau d'Anglesola votaran si volen o no la instal·lació en una consulta no vinculant

L'empresa promotora fa campanya pel Sí i el municipi veí i el grup Ipcena s'hi oposen

A Palau d'Anglesola estan en campanya electoral. I no pas per les eleccions espanyoles, que com en molts altres pobles catalans passen sense pena ni glòria, sinó per un assumpte que ha posat tensió al municipi: una planta de biomassa que promou l'empresa més important de la comarca, la productora fructícola Nufri, als afores de la població.

L'associació Palau d'Anglesola Opina, hereva de la que va organitzar les consultes independentistes, ha cregut que el tema és prou important per al poble perquè els veïns rebin una informació acurada i hi manifestin l'opinió. La data escollida per a la consulta és el 20-N, coincidint amb la jornada de les eleccions espanyoles. L'associació col·locarà urnes en indrets on la junta electoral no pugui prohibir-ho i recollirà el vot de tots els empadronats majors de 16 anys que vulguin manifestar-se.

La campanya és intensa i inclou actes a favor del sí i del no. Dijous, convidats per Palau d'Anglesola Opina, els responsables de l'empresa van poder defensar el projecte davant de més de dues-centes persones que omplien la sala d'actes del centre social del poble. L'empresa va explicar que la planta generarà 31 llocs de treball directes i 150 d'indirectes, va assegurar que no contaminarà ni generarà pudors, i que produirà 108.528 MWh a l'any amb la crema de 133.587 tones de biomassa, procedent d'aprofitament forestal, subproductes agrícoles i cultius energètics. La potència màxima serà de
14 MWe. Nufri també promet als pagesos de la zona que els cultius energètics (xops, paulònia i canyes de l'espècie myscenthus) podrien ser més rendibles que els tradicionals.

Durant l'acte, alguns veïns van expressar la por que la planta provoqui un augment del trànsit de camions i pel fet que es faci en sòl rústic. La Comissió d'Urbanisme va retornar el projecte a Nufri el març passat, tot demanant que es justifiqui que a la comarca no hi ha terrenys industrials on posar la planta.

L'Ajuntament, favorable al projecte, no participa de la consulta. L'alcaldessa ni tan sols va anar a l'acte. Dijous vinent serà el torn dels partidaris del no, que temen efectes negatius per a la zona i entre els quals hi ha l'Ajuntament veí del Poal i el grup ecologista Ipcena.

LA DATA

20.11.2011
Els veïns de Palau d'Anglesola podran votar en la consulta popular, que no té caràcter vinculant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona