Urbanisme

municipal

campings

Ultimàtum de Blanes als càmpings en situació il·legal

L'Ajuntament vol tancar un conflicte que fa anys que dura i proposarà als amos legalitzar el que sigui possible si retrocedeixen 50 m de la línia de mar i cedeixen terrenys per a una rotonda i un vial

L'Ajuntament de Blanes traslladarà als propietaris de càmpings que tenen instal·lacions en situació il·legal un seguit de condicions perquè es pugui regularitzar la seva situació i si no les accepten, les farà tancar. Els càmpings situats a la zona de la Tordera van anar fent ampliacions amb els anys, en alguns casos sobre terreny rústic i en zones que l'Agència Catalana de l'Aigua considera inundables.

Però l'Ajuntament vol tancar aquest mes o a l'octubre com a molt tard la nova proposta del pla general d'ordenació urbana (POUM) i un dels esculls més importants és la situació irregular d'alguns càmpings. Segons va explicar ahir la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, la llei permet actualment legalitzar les ampliacions que es van fer abans del 2005, però depèn de la voluntat de l'Ajuntament. Per això, el consistori proposarà legalitzar el que sigui possible, sempre que els càmpings s'avinguin a les condicions que plantejaran. En concret, l'Ajuntament vol recuperar un conveni signat amb els amos dels càmpings el 2008, i que mai es va arribar a executar, i que els establiments es facin càrrec del pla especial per fer front a possibles inundacions (els càmpings estan a tocar de la Tordera). Precisament, els propietaris de càmpings van portar al jutjat el POUM del 2010 perquè consideraven que no s'havien de fer càrrec del pla d'inundabilitat i les despeses que comportava, i el jutjat els va donar la raó. Segons Celaya, però, actualment la normativa deixa clar que per legalitzar els terrenys en situació irregular han de presentar un pla especial, que han d'aprovar Generalitat i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). D'altra banda, segons el conveni que l'Ajuntament insistirà a recuperar, els càmpings haurien d'enretirar-se 50 metres de la línia marítima i cedir un espai per fer una rotonda i un nou vial.

Proposta meditada

“No els podrem legalitzar si no accepten les condicions, i ens veurem obligats a tancar les instal·lacions que van ampliar fora de la llei”, va dir Celaya, que, a més, va recordar que no totes les ampliacions són legalitzables. “No és la nostra voluntat, volem salvar les places, però els càmpings s'han beneficiat durant molts anys d'aquesta situació; la nostra posició és ajudar-los, però si no accepten la proposta ens veurem obligats a tancar les ampliacions”, va dir la regidora. Celaya hi va afegir, a més, que es tracta d'una proposta “molt meditada”.

LA XIFRA

27.000
places
de càmping hi ha aproximadament a Blanes, i és el sector d'allotjament turístic més gran.

LA FRASE

Els volem ajudar, però si no accepten la proposta ens veurem obligats a tancar les ampliacions
Pepa Celaya
regidora d'Urbanisme

LA DATA

2008
és l'any
que es va signar un conveni entre els càmpings i l'Ajuntament, però no s'ha executat mai.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona