Urbanisme

Entre l'enuig i la sorna per unes obres al nucli de Valls

La paràlisi dels treballs de l'aparcament de Ca la Mateueta genera el malestar dels veïns de la zona

Les tomaqueres creixen davant un arc medieval en risc

Valls podria passar a la història pel fet de ser la primera ciutat amb tomaqueres finançades amb fons Feder. Aquest és un dels acudits que circulen entre es veïns de la zona de l'aparcament de Ca la Mateueta i amb el qual verbalitzen el seu malestar. A la paràlisi de les obres s'hi afegeix el risc que l'arc medieval que s'hi va trobar es malmeti, l'acumulació de runa i deixalles i el corresponent problema de salubritat, i la manca d'informació sobre com s'acabarà d'enllestir. La mostra de deixadesa és que hi han crescut, florit i fructificat espontàniament unes tomaqueres.

La poca informació que per ara flueix de l'Ajuntament arriba a través de l'Associació de Veïns del Barri Antic, que manté trobades periòdiques amb el govern per analitzar la situació. Com diuen, a l'última reunió es va notificar que “de manera imminentment, es reunirà la regidora de Barri Antic amb tècnics del fons Feder per parlar de com cal continuar les obres de l'aparcament”. Les obres compten amb aquesta subvenció dels fons europeus, que es podria perdre en el cas que no estiguin enllestits abans de final d'any.

A més, l'entitat veïnal i el consistori difereixen en fons i forma sobre el dibuix final. Mentre l'Ajuntament treballa per consolidar-hi un aparcament, l'Associació de Veïns recorda que és una actuació provisional fins que es disposi dels fons per fer-hi el centre cívic del barri.

Des de l'aparició de l'arc, ha estat el joc de disbarats. En l'enderroc d'una casa hi va caure una part a sobre i el va estar a punt de destruir. Primer, l'Ajuntament va dir que les tones de runa eren per protegir-lo. Un cop desenrunat van apuntalar l'arc amb fustes i hi van tancar l'espai deixant-hi part d'enderrocs. Fins ara, que hi floreixen les tomaqueres. “Que hi facin un hort urbà”, ironitza un veí.

LA XIFRA

640.000
euros és el cost del projecte finançat pels fons Feder: l'aparcament i l'obra del call jueu que han executat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona