Urbanisme

municipal

equipaments

Canet debat incloure el centre parroquial en el projecte Odèon

El Bisbat de Girona anuncia que vol tancar al desembre l'espai cultural i proposa a l'Ajuntament que li compri part de les instal·lacions

El consistori valora l'encaix de l'equipament en l'actuació per recuperar l'històric teatre

El Bisbat de Girona ha proposat aquest estiu a l'Ajuntament de Canet que compri el centre parroquial després d'anunciar-li que té la intenció de tancar l'equipament el mes de desembre perquè no s'adequa a la normativa. En concret, la venda inclouria el teatre, l'entrada de l'edifici, la casa del capellà i una part del pati, i amb els diners obtinguts el Bisbat rehabilitaria la rectoria vella. El consistori veu de bon ull l'oferiment, però estudia la viabilitat de la proposta i, en especial, el seu encaix en el projecte de reconstrucció del teatre Odèon, que és molt a prop del centre parroquial.

El regidor de Cultura, Quirze Planet (ERC), explica que les converses amb la direcció eclesiàstica van per bon camí, però que demanen una negociació ràpida en tant que el termini de tancament donat per l'església s'esgota d'aquí a tres mesos. “Ens vam reunir amb el Bisbat per parlar de l'arxiu musical i per sorpresa ens van posar sobre la taula la venda del centre”, comenta, i hi afegeix que en tot moment s'ha informat de la nova situació a la junta que gestiona l'espai cultural i que feia mesos que treballava en un pla d'adequació de les instal·lacions.

Si fructifiquen les negociacions, l'Ajuntament disposarà d'una peça cultural nova –un teatre que segons la normativa tindria una capacitat per a 126 places– que podria condicionar la distribució dels espais del futur Odèon. “La planta baixa del projecte inclou una sala de característiques semblants que es podria modificar en tant que ja es disposaria del teatre del centre i que permetria esponjar més els espais”, precisa el regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet (ERC), que reitera que les converses amb el Bisbat encara no s'han tancat i que tot depèn del preu i les condicions amb què l'església valori la venda de l'edifici. “Per a nosaltres significaria donar més sentit a la zona de la plaça Colomer com a nucli cultural potent del municipi”, comenta Planet. Lluís Llovet avança que l'avantprojecte del nou teatre Odèon els serà lliurat pels arquitectes a final d'aquest mes i que treballen amb la vista fixada en el mes d'octubre o novembre per posar a licitació la primera fase, dotada amb 270.000 euros.

Bona sintonia

La junta gestora del centre parroquial de Canet va rebre amb sorpresa la notícia que el Bisbat de Girona volia tancar l'edifici. Els responsables de l'entitat, que es va renovar l'any passat, s'havien reunit una primera vegada amb els representants eclesiàstics i els havien traslladat la voluntat d'adequar l'espai a la normativa. “Va ser l'Ajuntament qui ens va explicar que elsvolien vendre l'espai i valorem la bona predisposició del govern a informar-nos de tot el procés”, comenta la presidenta del centre parroquial, Montserrat Estarlich. Estarlich recorda que les instal·lacions tenen 135 anys de vida “i són un patrimoni de tots els canetenc” i que la compra per part de l'Ajuntament seria una bona notícia per al municipi”. “Desitgem que les converses arribin a bon port i s'acabin concretant, perquè no volem pensar que al centre li quedin tres mesos de funcionament”, assenyala.

LES FRASES

Significaria donar més sentit a la zona de la plaça Colomer com a nucli cultural potent del municipi
Quirze Planet (ERC)
REGIDOR DE CULTURA DE L'AJUNTAMENT DE CANET DE MAR
Desitgem que les converses arribin a bon port perquè no volem que al centre li quedin tres mesos
Montserrat Estarlich
PRESIDENTA DEL CENTRE PARROQUIAL DE CANET


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona