Urbanisme

Territori

El govern insta a coordinar els POUM de la zona de Vic

Es demana aprofitar que diversos municipis han de fer un nou planejament per debatre les infraestructures i la mobilitat

La Comissió d'Urbanisme deixa el pla de mines per l'octubre

El govern va instar ahir Vic i altres municipis propers que es troben en ple procés de revisar el seu planejament urbanístic –Santa Eugènia de Berga, Calldetenes– a aprofitar aquest “moment de coincidència” per consensuar el dibuix de les infraestructures de la zona de cara al futur. En aquest sentit, el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va dir que “caldria que tots plegats fessin un estudi previ d'infraestructures i grans corredors per tal de coordinar les decisions de futur” en els planejaments de cada un dels municipis, i hi va afegir que això “seria necessari per acabar de concretar les infraestructures viàries de la zona”.

Serra va fer aquesta recomanació a l'última Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central, que es va celebrar ahir a les instal·lacions del Campus Motor a Castellolí (Anoia). Precisament, en la reunió es va tractar el pla d'ordenació urbanística de Santa Eugènia de Berga, del qual es va presentar un informe previ a l'aprovació inicial. Segons el director general, en el cas d'aquest municipi osonenc, es volen revisar les normes subsidiàries de l'any 1989 segons les quals es preveien uns sectors residencials per encabir-hi 756 habitatges en el futur.

Amb el pas dels anys, s'ha vist que aquestes perspectives de creixement eren massa altes i, a través del POUM, es pretén reduir aquest potencial, de manera que si tira endavant el nou planejament es reduiria la superfície per a la zona residencial i el creixement potencial quedaria en 367 habitatges. Traduït en població, això vol dir que el POUM preveu un creixement màxim del 40% i passaria dels 2.200 habitants actuals a poc més de 3.000 si s'omplissin tots els sectors destinats a habitatge.

Un mes d'espera

Finalment, a la sessió celebrada ahir a Castellolí no es va parlar de l'aprovació inicial del pla director urbanístic (PDU) de la minera del Bages, tot i que els ajuntaments implicats confiaven que aquest punt ja quedés enllestit aquest setembre. No va ser així, però sí que es farà aquesta aprovació a la propera comissió, tal com va anunciar el mateix Agustí Serra. Aquesta se celebrarà a Manresa el proper 26 d'octubre, a la mateixa seu de la delegació.

Els municipis amb activitat minera al Bages (Sallent, Súria, Callús i Balsareny) esperen amb molt d'interès aquesta aprovació inicial després que al març es va fer la presentació de les línies principals del pla i es va obrir un període per estudiar el document i fer propostes. Aleshores es va dir que l'aprovació inicial es faria al juny, però finalment s'ha endarrerit fins a l'octubre. Per tant, l'aprovació definitiva, prevista pel desembre, es podria demorar. El PDU fixa l'objectiu d'ordenar l'activitat minera al Bages amb una visió de conjunt i vol vetllar perquè sigui una activitat sostenible des del punt de vista ambiental, social i econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona