Urbanisme

opinió

Un sí per al poble de Salt

Avui, 24 de setembre, Salt decideix. I aquesta no és una qüestió menor. És la primera vegada que l'Ajuntament de Salt decideix consultar a la població una decisió tan rellevant per al futur del poble. I és que, com a ciutadans, no estem acostumats a ser consultats, ens han ensenyat que dient què volem cada quatre anys ja n'hi ha prou, la resta ja ho fan els polítics, que per això els hem escollit, però la realitat és que com a ciutadans la nostra opinió és molt rellevant, sobretot quan parlem de temes de futur amb una afectació tan important com la que ens ocupa aquesta vegada a Salt.

Avui no hi ha colors polítics, ni ordres de partit, avui parlem de Salt i ho fem amb majúscules, amb una pregunta concreta i clara, amb una resposta inequívoca, sense ambigüitats ni redactats trampa, o sí o no. Avui els saltencs i les saltenques som l'enveja de molts ciutadans de pobles veïns que haurien volgut que algú els hagués escoltat i consultat, i és que aquesta és la base de la democràcia, votar és el que dóna sentit a tot el nostre sistema i no cal tenir por ni de preguntar, ni de respondre. Polítics i ciutadans hem d'aprendre molt; els uns, a acceptar que a vegades quan les decisions són rellevants per a la ciutadania cal consultar-la i acceptar la seva opinió; els altres, a oblidar aquesta actitud passiva i mandrosa a la qual se'ls ha abocat històricament i acostar-se a les urnes quan se'ls demana.

Per altra banda, les opcions són molt clares, votar sí significa tirar endavant els mecanismes necessaris per a un desenvolupament urbanístic del sector sud que permeti la implementació d'equipaments comercials i consolidar un pol d'atracció d'activitat econòmica. Crear una zona de desenvolupament industrial per atraure empreses i diversificar les oportunitats de creació de llocs de treball, que per altra banda tanta falta fan al nostre municipi. L'altre objectiu important és generar sòl públic per a equipaments, sigui per a un possible trasllat del Trueta, per a una facultat universitària, per poder fer les escoles i els instituts que ens facin falta. L'opció contraria ja la coneixem, i fa molts anys que la patim. Falta de recursos i no poder satisfer les necessitats bàsiques dels saltencs. Com podem justificar no aprofitar una oportunitat com aquesta? Amb quins arguments podrem dir als nostres veïns que no podem atendre les seves necessitats o demandes si no fem allò que està a les nostres mans per millorar-ho? No tot s'hi val per defensar discursos ideològics sense baixar aquestes teories a la nostra realitat. No podem deixar de posar-hi el que estigui al nostre abast per millorar la nostra vila, no podem anunciar la ruïna d'una societat que necessita coses molt bàsiques a l'empara de teories conspiratives i futurs apocalíptics. Ni demà estarà tot fet, ni volem un cementiri d'elefants. No es tracta d'enganyar ningú amb caramels per perdre un poble i no es tracta de créixer per viure pitjor. Es tracta de tenir clar o no què ens fa falta i anar per feina, espavilar i actuar perquè estiguem a l'altura del que se'ns demana. Si surt que sí, seguirem endavant i ho farem el millor possible. Ho farem per fases que permetin desenvolupar segons demanda i oportunitat. Estudiarem cada pas amb detall assegurant-nos que aconseguim els objectius que ens hem marcat i que us hem estat explicant. Tirem endavant, pas a pas i generem oportunitats. Creiem-nos-ho i fem-ho, ningú ho farà per nosaltres, donem-nos l'oportunitat de seguir decidint. Per tant, avui, participa, surt de casa, dedica 15 minuts a anar al col·legi electoral més proper, agafa la butlleta i vota! I ja està fet, un gest molt senzill que de mica en mica anirà omplint l'urna de vots i entre tots dibuixarem el futur de la nostra vila. Al Mas Mota, al Mas Llorens, a l'ajuntament, a l'escola Santaló o a la biblioteca Iu Bohigas, pots votar on vulguis entre les 9 h i les 20 h, no tenim excusa, fem que aquesta nit el recompte sigui llarg, avui toca votar pensant en el futur de Salt, toca començar a capgirar Salt, vota sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona