Urbanisme

Blanes rebaixa la inversió del pla de barris a 2,5 milions

Presentat inicialment el 2010, preveia una inversió a s'Auguer i a sa Massaneda de 9 milions d'euros, i l'Ajuntament ha presentat una nova proposta més modesta en la segona pròrroga

L'Ajuntament de Blanes ha fet una nova proposta a la Generalitat pel pla de barris de la zona de s'Auguer i Sa Massaneda. Inicialment, l'Ajuntament preveia canvis i millores en aquesta zona per valor de 9.050.924 euros, dels quals el consistori cobria la meitat del cost i la resta era subvencionat. En la nova proposta, però, la inversió es redueix a 2,5 milions d'euros, ja que des del 2010,la primera data del pla, el consistori no s'ha vist amb cor d'executar les obres per manca de pressupost.

Amb el nou pla presentat a la Generalitat es preveu actuar en el sector comprès entre els carrers Llarg, Mollet i Sant Bonós. En concret, l'Ajuntament va presentar fa poc més d'una setmana una proposta per millorar els serveis, la recollida d'aigües pluvials, el clavegueram i la pavimentació dels carrers d'aquesta zona per aconseguir una calçada única i sense voreres. “Tots són carrers molt antics i petits, i hem mirat de proposar obres que s'adaptin a la nostra capacitat financera actual”, va dir ahir la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya.

El 2010 va ser l'any que es va signar el pla per primer cop, i el 2014 se'n va signar una pròrroga de dos anys. Inicialment, tot el pla s'havia d'haver executat entre el 2010 i el 2014, i aquest any s'ha fet una pròrroga extraordinària, ja que tampoc s'ha avançat gaire més des de l'any 2014. Segons va explicar Pepa Celaya, de moment la inversió que ha fet l'Ajuntament és de 181.000 euros, que es van invertir en un local del carrer de la Vela, que és el que alberga les associacions de veïns de s'Auguer i sa Massaneda. A banda d'adequar el local i posar-hi ascensor, també es van fer dos aixecaments topogràfics del sector.

LA XIFRA

181.000
euros
és la xifra que l'Ajuntament ha invertit des del 2010 en la zona objecte de la proposta del pla de barris,

Ajustar la proposta a les finances locals

La regidora d'Urbanisme confia que la Generalitat doni el vistiplau a la nova proposta de l'Ajuntament i, de fet, tècnics de la Generalitat ja van fer una visita al consistori, fa temps, per conèixer els canvis proposats. “La nova proposta està adequada a la nostra capacitat financera”, sosté Celaya. Es calcula que a la zona de s'Auguer i sa Massaneda, dues àrees situades a sota del Turó dels Padrets, hi viuen unes 1.600 persones. S'Auguer era un antic barri de pescadors, amb indústria i drassanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona