Urbanisme

Preocupació a Vilafant per la coincidència d'obres

L'inici dels treballs coincidirà amb canvis de mobilitat a Figueres, al mateix eix viari

Cantenys desconeix el pla d'execució i diu que cal coordinació

Dues obres fetes per empreses diferents contractades per Foment coincidiran en el temps en espais molt pròxims. Es tracta dels treballs de construcció de la rotonda de la plaça del Sol al centre de Figueres, que connectarà l'N-IIa amb l'N-260, i el giratori d'aquesta mateixa carretera amb l'accés a l'estació del TAV al municipi de Vilafant, dues obres que s'executaran en 1.200 metres de distància.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, admetia ahir que els preocupa l'execució dels treballs al mateix temps perquè podria comportar col·lapses. “És clar que caldrà coordinar-ho tot. Quan sapiguem quin és el pla d'execució caldrà parlar amb Figueres”, afirmava ahir l'alcaldessa. Tant uns treballs com els altres han començat, tot i que la maquinària gran no ha fet encara acte de presència. En el cas de la rotonda de Figueres, ahir els operaris ja havien de regular el trànsit per facilitar els mesuraments efectuats pels encarregats de la topografia. En el cas de Vilafant, els treballs de principi de setmana havien estat discrets i havien provocat poc enrenou. Aquests dies s'han fet comprovacions de serveis, per evitar sorpreses.

El problema podria produir-se quan arribin els grans talls de trànsit. En aquest sentit, l'alcaldessa de Vilafant lamentava que no sabia encara quin era el pla d'execució de l'obra del seu municipi: “Cal saber si caldrà tallar el trànsit, si es farà pas alternatiu o es desviarà.”

A Figueres, l'empresa ja fa dies que s'ha coordinat amb els tècnics de l'Ajuntament i els talls estan establerts. Es dóna la circumstància que, en el mateix eix de mobilitat, al centre de Figueres estan a punt de començar també les obres del carrer Monturiol, vial cèntric a tocar de la Rambla. Aquests treballs obligaran a fer un canvi de sentit en carrers pròxims.

LA FRASE

Ens cal saber si caldrà tallar el trànsit, si es farà pas alternatiu. Ens haurem de coordinar
Consol Cantenys
ALCALDESSA DE VILAFANT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona