Urbanisme

oficina antifrau

L'Oficina Antifrau reobre l'expedient de la piscina de Pineda, que havia caducat

L'Ajuntament li va reclamar que investigués irregularitats en la construcció de l'equipament

Va trobar 242.000 euros d'obra cobrada però no executada

L'Oficina Antifrau ha tornat a reobrir, i ara d'ofici, la investigació per presumptes irregularitats en la construcció de la piscina de Can Xaubet de Pineda. Ho ha fet a petició del mateix govern local, del PSC i PDECat, que fa mesos es va interessar pel procés que havia denunciat l'estiu del 2013 i del qual, segons fonts del consistori, no havia tornat a tenir notícia. El regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC), en resposta a una pregunta feta per ERC en el darrer ple municipal, va informar que el consistori havia preguntat per carta aquest estiu passat a Antifrau en quin estat estava l'expedient. La resposta de l'Oficina Antifrau va ser que s'havia exhaurit el període habitual del procés i que es tornava a obrir un expedient amb la voluntat “de resoldre'l amb rapidesa”. El regidor va constatar que l'Ajuntament posarà una atenció especial a evitar més retard del necessari per resoldre el cas. “Demanen celeritat i deixem un marge de sis mesos per rebre informació respecte a aquesta qüestió”, va precisar el responsable d'Urbanisme.

Els fets que havia d'investigar l'Oficina Antifrau es remunten a finals de l'any 2012, quan l'administració local va detectar problemes amb la llavors adjudicatària del servei, Gestió Esportiva Pineda SL. En concret, va encarregar un estudi a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) sobre si hi havia hagut irregularitats en les obres de les instal·lacions, que van anar a càrrec de la mateixa adjudicatària i que aquesta va subrogar a una altra empresa. Gestió Esportiva Pineda SL va aconseguir la gestió del complex esportiu després que la primera adjudicatària de l'equipament deixés les obres a mig fer i va obtenir el servei per 30 anys. L'estudi va concloure que hi havia una desviació de 242.000 euros per obres certificades i pagades per l'Ajuntament que mai no es van executar.

Segrest del servei

L'Ajuntament de Pineda va traslladar el cas de les irregularitats a Antifrau i poc després l'empresa va presentar concurs de creditors. Davant d'aquesta situació, l'octubre del 2013 el consistori va “segrestar” la gestió directa de l'equipament per redreçar els números i, finalment, va cedir-la a una nova empresa de forma temporal mentre es traslladava als tribunals la resolució del contracte amb Gestió Esportiva Pineda SL.

LA FRASE

L'Oficina Antifrau ha reobert l'expedient després que li reclaméssim l'estat de la investigació
Jordi Masnou (PSC)
REGIDOR D'URBANISME DE L'AJUNTAMENT DE PINEDA DE MAR

LA XIFRA

242.000
euros
van ser detectats per l'Ajuntament d'obra cobrada per l'empresa de la piscina però no executada.

Un plec que inclourà els 2,1 milions

El març d'aquest any, el Jurat d'Expropiació de Catalunya va valorar en 2,1 milions la compensació que l'Ajuntament de Pineda havia de donar a l'antiga gestora de la piscina municipal. Aquesta quantitat, segons l'ens judicial, equilibrava les inversions fetes per la firma en l'equipament i que no va poder recuperar perquè el consistori li va retirar el servei abans que es complís el termini del contracte. L'Ajuntament haurà d'incloure en el nou plec de condicions d'adjudicació de la piscina aquesta quantitat perquè sigui la nova gestora la que assumeixi els diners i no els hagin de pagar directament les arques municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona