Urbanisme

transports

les inversions de l'estat

Les obres de reposició del parc Central de Girona, d'aquí a tres setmanes

L'Ajuntament ha rebut la confirmació que l'obra començarà entre el 10 i el 15 de novembre

El govern compta que aquest cop Adif complirà el compromís

L'Ajuntament de Girona ja té data prevista per a l'inici de les obres de reposició del parc Central. Segons va confirmar ahir el regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas, a Televisió de Girona, els han comunicat que els treballs començaran en el període comprès entre el 10 i el 15 de novembre, d'aquí a tres setmanes. El regidor va dir que ja s'ha signat el contracte amb la constructora, i queda l'acte de replanteig, que l'empresa prengui possessió del terreny, hi porti les màquines i comenci el projecte: “Entenem que quan es faci el replanteig començaran de manera immediata.” Tot i aquesta confirmació, Ribas es mostra prudent per l'experiència de les contínues promeses incomplertes durant molt temps: “És el que esperem, però amb la prudència suficient pel que hem viscut en els darrers anys, comptem que aquest cop seran conseqüents.”

El termini d'execució

El projecte preveu que es trigui cinc mesos a concloure els treballs, un cop comencin. El regidor així ho recorda, però veu probable que hi hagi un retard d'un o dos mesos: “Agafa al mig les vacances de Nadal, i això pot suposar un retard sobre el calendari establert. Per tant, hem de ser curosos: comptem que es trigarà sis o set mesos.”

Si es compleixen les previsions de Ribas vol dir que els treballs s'acabaran a principis de juny de l'any vinent i la ciutat podrà recuperar el parc, gairebé nou anys després de l'inici de la construcció del TAV a Girona (el 18 d'agost del 2008), i sis anys més tard de quan havia d'acabar (el 2011). Uns endarreriments que han arribat a exasperar els habitants de la ciutat. En especial els del barri de Sant Narcís, que han denunciat de manera reiterada els perjudicis que els ha provocat en l'aspecte econòmic, urbanístic i social el fet de tenir durant tants anys el parc urbanísticament empantanegat i amb el pas barrat a la ciutadania.

Aquesta protesta els va portar a iniciar l'agost passat una campanya de caràcter mensual. Cada dia posen 18 crespons negres a les tanques del parc central per protestar contra l'endarreriment de les obres. El primer dia, en van posar de cop 2.922, un per cada dia transcorregut des de l'inici de les obres. Al setembre, van ser el col·lectiu de dones de Sant Narcís que van posar els 31 crespons corresponents al mes. Fa tot just una setmana els bombers de Girona va posar més crespons. La intenció de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, organitzadora de l'acte, és continuar col·locant crespons cada mes, cada cop a través d'una entitat diferent de la ciutat, fins que les obres s'acabin.

LA DATA

2011
havia d'acabar-se
la reposició del parc Central, després de les obres del TAV. Tindrà un retard, per tant, de 6 anys.

LA XIFRA

5
mesos
es preveu en el projecte que durin les obres, però el govern de Girona compta que seran sis o potser set.

LA FRASE

Entenem que quan es faci el replanteig començaran de manera immediata
Carles Ribas
regidor responsable del projecte ferroviari


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona