Urbanisme

municipal

infraestructures

Els comerciants de Sant Feliu volen debat sobre el pàrquing

Guíxols Comerç i Turisme engega un sondeig sobre l'emplaçament de l'aparcament subterrani i la supressió de la zona blava en superfície

El govern local durà a ple l'estudi de viabilitat a la Corxera

La tramitació preliminar del govern municipal de Sant Feliu de Guíxols per emplaçar el pàrquing subterrani a la Corxera avança en paral·lel als dubtes creixents dels comerciants i restauradors del nucli històric, que igual que els grups de CiU i MES són partidaris d'una obra més cèntrica al subsòl del passeig marítim. Alhora que el govern ganxó, que durà al ple de dijous l'estudi de viabilitat de la infraestructura a tocar del monestir i el teatre, l'associació Guíxols Comerç i Turisme ha engegat una enquesta com a pas previ per reclamar un procés participatiu.

El president de l'agrupació de comerciants, David Novi, no entra a valorar encara la idoneïtat de la Corxera, en espera d'escoltar l'opinió de la vuitantena d'associats i altres comerciants que no pertanyen a l'entitat, però als quals també han fet arribar el sondeig. Malgrat això, Novi no veu clara l'eliminació de places d'estacionament de zona blava al llarg del passeig, una de les línies d'actuació a seguir per fer viable l'explotació de la futura obra: “Ens fa por i d'inici ens hi oposem”, avança, tot argumentant que es perdrà un recurs pròxim per a molts veïns que vulguin fer compres i gestions sense haver de caminar gaire. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Josep Saballs, que avui presentarà l'estudi de viabilitat a la Corxera, defensa que “no necessàriament s'hauran d'eliminar places de zona blava”. El document anirà al ple d'aquest mateix dijous.

Quan els comerciants tinguin els resultats de l'enquesta, entre aquesta setmana i la vinent, convocaran una assemblea per fixar una posició comuna que volen que l'executiu guixolenc escolti. CiU, per la seva banda, fa dies que recull signatures a favor de l'emplaçament del pàrquing al passeig. I, mentrestant, des de Guíxols des del Carrer, el seu portaveu, Jordi Lloveras, ha introduït un nou argument en pro de la ubicació a la Corxera, recordant que si puja el nivell del mar pel canvi climàtic l'aparcament al passeig podria quedar negat d'aigua.

El tancament de la Rambla encén els repartidors

L'altre front obert entre els comerciants i l'executiu municipal té a veure amb el tancament físic de la rambla Vidal a la circulació de vehicles de tota mena –inclosos els de càrrega i descàrrega–, que se suma al d'altres carrers –Penitència i Nou de Garrofers–. En el cas de la Rambla, l'alcalde, Carles Motas, argumenta que s'ha deixat passar l'estiu, però que s'ha optat per la restricció perquè no es respectava la prohibició ni els horaris de descàrrega. Saballs, per la seva part, també indica que els vehicles pesants malmeten les llambordes de la zona de vianants. El col·lectiu de repartidors troba insuficient la zona repintada al passeig, compartida amb places de motocicletes amb baixa ocupació. Fonts de Guíxols Comerç i Turisme lamenten haver rebut l'avís del tall el dia abans i reclamen que, “com a mínim, es permeti l'accés de furgonetes de 6a 10 del matí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona