Urbanisme

Deneguen treure el camí de Can Juncadella de l'inventari públic

El jutjat no ha acceptat la demanda dels amos de la finca perquè el camí de ronda que passa per la seva propietat no formés part del document dels camins públics, i dóna la raó al consistori de Lloret

El jutjat ha denegat la petició de la mercantil Flinder Data, propietària de la finca de Can Juncadella de Lloret de Mar, de treure el camí de ronda que passa per la finca de l'inventari de camins públics del municipi. L'Ajuntament de Lloret va aprovar l'inventari de camins –encarregat en el mandat anterior a una empresa– i Flinder Data al·legava que el tram del GR92-11 que passa per la seva finca s'havia d'excloure de l'inventari, tot i que, quan es va aprovar i va estar en exposició pública, la societat no va presentar al·legacions. Al mes de juny, l'Ajuntament va aprovar en el ple, amb el suport de tots els grups excepte el Millor, recuperar d'ofici l'ús públic del camí, però Flinder Data ho va portar al jutjat i es va disposar una mesura cautelar que impedia fer obrir el camí, fins que a l'octubre la va aixecar i va ordenar a Flinder Data que obrís la tanca que impedeix l'accés al camí.

Des que l'Ajuntament va acordar trencar el conveni signat el 2009 amb Flinder Data, els amos de Can Juncadella han presentat fins a cinc contenciosos contra l'Ajuntament. El primer va ser precisament contra l'acord de trencar el conveni; el segon contenciós, contra l'acord de recuperar d'ofici l'ús del camí; el tercer, contra l'acord d'incorporar el camí a l'inventari del municipi; el quart, contra un decret d'execució subsidiària (requerien que Can Juncadella obrís voluntàriament la tanca, o executaria l'obertura l'Ajuntament), i la mesura cautelar que va demanar Flinder Data contra aquest decret va ser desestimada, i el cinquè contenciós va ser contra la petició de l'Ajuntament d'entrar a la finca per poder fer realitat l'obertura del camí. L'Ajuntament, d'altra banda, no va demanar un aclariment de la sentència –com sol·licitaven alguns funcionaris– perquè els serveis jurídics van considerar que no era necessari. Malgrat tot, segons va explicar l'alcalde, s'han aturat els treballs per senyalitzar el camí, pendents de la negociació amb la societat propietària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona